KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, januari 04, 2011

“Kokkolabor och hästskit

hittar man överallt på vägarna” sa kumlingesheriffen. Med cigaretten i ena mungipan bjuder han in tittarna i sin vardag i 60-talets Kumlinge. (Ur introduktionstexten på YLE’s webbsida till en filmad intervju med länsman Eirik Sandbacka på Kumlinge.)


Skärgårdssheriffen. Foto: YLE

Länsman Eirik Sandbacka var en färgstark person. År 1967 gjorde redaktörerna Karl Sahlgren och Raimo Hartzell på Finlands Television (nuvarande YLE) en 17 minuter lång filmad intervju, “Skärgårdssheriffen”, med Sandbacka. Denna bloggpost har kommit till efter ett tips från bloggläsaren BP.

Till filmen: http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=7&ag=65&t=&a=2016

6 kommentarer:

BP sa...

Tror aldrig jag hörde någon använda förnamnet utan Sandbacka sade man i dagligt tal.

Under gäddfiske i Kumlinge vattnen tillsammans med Kekkonen smög sig hungern på varpå Sandbacka drog fram en länkkorv ur halarfickan som han delade kristligt med presidenten!

Det var rejälare förr!

Fru Venus sa...

Ett original :-))

Anonym sa...

Vad är det jag läser "Ålands sjöfart&handel" skall läggas ned, är detta sant?? L-E Erikssons på minnes redd sitter man ju å väntar på.

Eriksson

Kapten Haddock, sa...

Visst, den ha redan lagts ner. Den gode Lasse kanske fortsätter i Ålands sjöfart som börjar utkomma 4 ggr pr år, första numret kommer den 8. februari.

Anonym sa...

Pust, tack för det, jo Du har oxå mycket inressanta berättelser om sjöfart m.m

Eriksson

Ragnarufus sa...

Man har många minnen av "länsmanni" det spelade ingen roll om det var julafton,dag eller natt så hjälpte han till där det behövdes. Ett stående uttryck var , va fan sku de va med en koskenkorva i en torrer sanbacka.