KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, januari 17, 2011

Leopards besättning

är fortfarande spårlöst borta. Är dom kanske vid liv? Befinner dom sig på Shiuh Fu No 1…?


Piratskepp. Shiuh Fu No 1

Det finns en sådan möjlighet. Shiuh Fu No 1 är ett taiwanesiskt fiskefartyg som piraterna har kapat och nu använder som bas och moderfartyg för sin avskyvärda verksamhet. Natostyrkor har observerat fartyget i området där Leopards besättning försvann.

Leopard kapades den 12 januari. Hon var lastad med vapen från Sverige till hamnar i fjärran östern.

Det är en underlig historia, det här. Och varför bordar inte Nato den förbannade Shiuh Fu No 1?

Haddocks vindpinade lekamen värker av harm och av lust att vara på plats och göra något.

Läs mer i Svensk Sjöfartstidning >>

8 kommentarer:

Georg sa...

Jaa min gode Captain - naturligvis överflödigt att säga: JAG HÅLLER MED!!!
Men vad annat ska man göra? Kanske bilda grupp "Antipiratism" där vi författar en välformulerad skrivelse till berörda, att nu får det vara SLUT med klemandet! Ta död på eländet!

Pettas sa...

Det är sådana här tillfällen som man känner sig oerhört hjälplös när man inte kan göra någonting annat än att bara vänta. Och vänta på vad? Besked att de alla är döda eller kidnappade. Stackars människor som fanns ombord och stackars alla närstående. Märkligt att det inte skall gå att få ordning på piratismen.

Fru Venus sa...

Kanske lite vågat att tycka, men fraktar man vapen så....Det är just DET som man kanske inte alls skulle göra!? Tror tyvärr inte att dom där idioterna har någon som helst respekt för den danska besättningen...

Anonym sa...

som vanligt bara ensidigt tyckande om saken när s.k. sivilicerade västvärlden tjuvfiskar och dumpar giftigt avfall hej vilt där utan straff...

Georg sa...

Den "anonyme" anser tydligen det vara helt OK att helt oskyldiga sjöfolk ofta mistar livet (bortsett från ägodelar)som ersättning för andras eventuella förseelser. Är det rätt tolkat?

Fru Venus sa...

Anonym: Civiliserade stavas med C, och sen S. Bara ett flersidigt tyckande om det svenska språket.

Kapten Haddock, sa...

Det lär ju vara sant att främmande makter har dumpat kärnavfall och rovfiskat på somaliernas vatten men att för den skull utnämna sig till Somalias "coast guard" med rätt att röva och kidnappa över halva Indiska Oceanen ända bort till Indiens kust, är väl ändå att ta i.

Det finns flera bra filmklipp på Youtube där problemet belyses med piraternas ögon. Sök på "somali pirates interview", till exempel.

Kapten Haddock, sa...

Och fru Venus: jag tycker också att den som fraktar vapen lite får skylla sig själv. Det danska rederiet som äger Leopard är känt för att syssla med sådant. Och vapnen kom från Sverige. Och de sex försvunna sjömännen gjorde bara sitt jobb.