KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, februari 28, 2011

Målet är nått, annars är det en helt vanlig dag

Dom här byxorna var tajta för fyra månader sedan


Medan rådjuren letar smulor från vårt bord under altanen..

.


ligger frassen Måns mest och tittar drömmande in i brasan. Själv bakar jag mitt bröd och kryddar med johannesört kummin och anis.

Haddocks kolhydratfria bröd
I oktober 2010 klättrade visaren stönande upp till 100 kg när jag klev på den hårt prövade badrumsvågen. "Fan, någe behöver göras", tänkte jag och började äta kolhydrat- och sockersnål mat. Målet var att nå 40-årsålderns matchvikt, 87 kg. 

Målet är nått! När jag, nypissad och naken, klev på vågen igår morse visade den 87 kg. Ett delmål var att kunna ta på strumporna stående på ett ben. Det uppnåddes redan för halvannan månad sedan men i oktober -10 gick det inte.

Spannmålsbröd fick man ju inte äta, jag saknade det så det gjorde ont.

Nå, jag dammsög internet efter recept på lchf-bröd, hittade några, skalade bort en massa onödigt paller och kom, efter ungefär tio bakningars experimenterande, fram till ett tjockt knäckebröd som innehåller lika delar linfrö, sesamfrö, solrosfrö och pofiber. Bindemedlet är ägg. Jag kryddar med salt och brödkrydda. 

Jag tömmer hela paket av torrvarorna i en plasthink och blandar. När det är dags för bakning tar jag fyra kaffekoppar av fröblandningen, knäcker i tre ägg, tillsätter ett par matskedar olivolja, blandar väl, gör runda kakor och gräddar 15 minuter. 

Nå, nu gäller det att hålla vikten också. Det är svårare det, än att gå ner. Är man motiverad nog för att låta bli att dricka öl, cider, hamnsupar och vin när båtsäsongen börjar? Orkar man låta bli färska jordpäron till sillen? Nybakat hemvete? Frestelserna är många.

Ät måttligt, frid i arkipelagen.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar va bra alltså.... Blir så avundsjuk så det gör ont!!!!! Nu får skrivare ordna detta så frugan får ta tag i detta, jag måste ju ner i vikt till båtsäsongen ju....

Grattis Ole

Mässkalle

Pettas sa...

Gratulerar bästa kapten, till viktminskningen!

Anonym sa...

Hej Ole. Jag tror att jag kommer till er och äter i fortsättningen för jag har gått upp 18kg sen operationen.Häl. Pelle.

Kapten Haddock sa...

Kör LKLS. Du går garanterat ner.

Anonym sa...

"Pukor å sång" det e otroligt, här sitter jag oxå å googlar på LCHF för även här måste något göras 102 kg jomalkarl e 15 för mycket. Det skall bli blomkåls,-broccolimos m.m.Men här kommer bröreceptet serverat men på vilken värma gräddar du det i.
Jodå det går att äta sill med broccoli med en "Marskens" i stället för päron men man får at kommentarer.

Eriksson

Osloskånskan sa...

Gratulerar! Men var (faen) är receptet? Man kan inte bara skriva sånt, och sen inte lägga ut receptet! BEOCHFÅ!!

Veronica sa...

Applåder och visslingar och många hjälpsparkar för att hålla vikten!

Kapten Haddock sa...

Eriksson, 175 grader. Samtidigt vill jag påpeka att jag inte anser min kost vara LCHF. Eller, LC är den nog men inte HF. Jag avstår helt enkelt från kolhydrater och socker. Annars äter jag precis som jag alltid gjort utan att sträva efter något "high fat." Vad gäller kött äter jag något gris och mycket fisk. Nötkött och fågel i mindre mängd.

Osloskånskan, tålamod, receptet kommer.

Anonym sa...

Tackar för det Haddock vill minnas att pofiber är lika med husk(?).
I morgon skall det gräddas, jag skickar att omdöme om det sedan.

Bra kämpat.

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Googlade just på pofiber och fiberhusk och finner att det inte är samma sak. Pofiber är gjort av potatis och innehåller 12 g kolhydrater per 100 g fiber medan fiberhusk är gjort av psylliumfröskal och innehåller 0 g kolhydrater. Jag brukar alltså använda pofiber men jag antar att det går lika bra med husk.

Malla sa...

Bra jobbat! :D

Anonym sa...

Jag vill ju så gärna men nu börjar det bli mycket koder har ju inte satt mig in i alla dessa förkortningar, jag skríver ett mail mä frågor Haddock så svarar du snällt va????
Mässkalle

Kapten Haddock sa...

Absolut!

kurrelina sa...

Nu har jag kopierat och ska testa brödet, jag bakar alltid filmjölksbröd men i det är det ju massor med olika mjölsorter...det bröd du gjort ser gott ut.
Dutti du som gått ner så mycket.....men....sommaren på sjön...då suger det mesta som man inte bör äta och dricka..
fick tipset till ditt recept av Kjelle