KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, februari 04, 2011

Rapport från Roslagen och Ålands hav

Vår vana trogen kommer här en kortfattad rapport om utlandsresan idag.

Distansen Grisslehamn - Arninge är ca 80 kilometer. Sträckan avverkades på 75 minuter. Parkeringsplats hittades 30 meter från ingången till Jula gubbdagis. Efter 13 minuter inne i varuhuset var kärran lastad med de förbeställda prylarna samt tre prylar impulsköp. Haddock tittade på frun:

“De blir väl som vanligt?”

“Jo, gärna!”

Replikväxlingen ovan betyder att Haddocks har planerat en lång, lugn, trevlig dag i Arninge och Norrtälje och bokat hemresa med buffé på Eckerölinjens kvällstur klockan 20 men helst vill hinna hem med 15-färjan. Det här sker varje gång. Så också nu. Efter 13 minuter i Arninge styrdes Hondan i tät snöyra mot Grisslehamn för att chansa på att det fanns plats på båten. Det går nämligen inte att ringa och boka om så tätt in på avgång.

Det fanns gott om plats.

Ett stopp på ICA-butiken i Älmsta hanns med. Syftet var att köpa fiberhusk. Sådan fiberprodukt ska vara bättre till att baka Haddocks eget LKNS-bröd (Lite Kolhydrater, Noll Socker) av än kruskakli. ICA-butikens personal visste inte vad fiberhusk var och det vet inte Haddock heller men han har läst på en LCHF-sajt att det är bra att baka linfrönötbröd av. Haddock är visserligen nöjd med att baka sitt kolhydratfria bröd med kruskakli men då experterna säger att fiberhusk är bättre ska det ju prövas.

Var fan får man köpa fiberhusk?

Grisslehamn
Änderna i Grisslehamns hamn…

änder i Grisslehamn
förde ett öronbedövande oväsen idag men det gör ingenting för andskrän är ett av de trevligaste djurläten Haddock känner till.

Grisslehamn1
Isläggningen har kommit av sig i Grisslehamn.

ms Eckerö trappa
Och här är den, ms Eckerös omtalade nya trappa som underlättar trafik mellan kafeterian och baren. Haddock gav arrangemanget godkänt minus. Minuset är för den vassa kanten i metallen under ledstängerna. Riktigt illa är det. Det finns en risk att man kan få sår i fingrarna när man med sin näve greppar om ledstången för att staga upp sig på grund av redigt intagen ballast i baren eller fartygets rullning. Fy, Eckerölinjen.

hundvalp
Och tiden som inte gick åt till att äta åländskt skärgårdsbord på den två timmar långa hemfärden tillbringades i sällskap med Agneta och Benny som varit till Sverige och hämtat denna söta lilla Bordercollie-fröken, 9 veckor gammal.

8 kommentarer:

brollan sa...

Nå fiberhusk hittar du på Anders Wiklövs filial i Godby som du körde förbi på vägen till Jula

Kapten Haddock sa...

Aj fan, där ser man...

Fru Venus sa...

Eller på Kantarellen ;-)

BP sa...

Jo märkligt att det int ska gå att laga det viligt! På Birger Jarl hade dom ledstängerna fastskruvade med muttrar som man lätt slår upp knogarna om det vill sig illa...

Blev de nå laxfenor?

Kapten Haddock sa...

Håhåjaja, jag har varit med om det här förut. Jagade datorväska till 17-tums knätoppen en hel dag i Stockholm. Ingen jävla butik hade annat än väskor för 15,4-tumare. Hemma igen, gick in på MI-data på Ålandsvägen och dom hade 17-tums väskor i långa rader.

BP, inga laxfenor, båda fiskhandlarna hade stängt. Dagens enda besvikelse.

Anonym sa...

Laxfenor?? e de till jamarna??

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Nä, för fan Eriksson, rökta laxfenor, kung Neptuns största gåva till mänskligheten. Säljs i fiskbutikerna i Grisslehamn. Fiskkojans nya ägare tror jag brukar röka sporadiskt oxå.

Anonym sa...

Tur att du for tidigare hem. Skulle du ha farit med 2000 turen sku du ha blivi utan buffé. Den servers inte på sista turen sen något år tillbaka.