KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, februari 20, 2011

— Skalkat, surrat å sjöklart,

sa bloggskepparen för en stund sedan.

Transiten är lastad och Häggblom, Lundberg & Lundberg har plockat fram långkalsonger, ullstrumpor, karbusar och bästa vinterrocken. De ska bli kallt i Balticum inkommande vecka. Vädertjänsten utlovar nattemperaturer på minus 23 grader för området. Kallt, men vi är ju vana.

Baltic Queen avgår från Mariehamn klockan ett inatt och anländer till Tallinn klockan tio. Sedan tar det hela dagen att köra till Zemite, där nattkvarter ska tas, och på tisdagen fortsätter vi till Auce.

Förberedelserna inför den här färden har varit förunderligt trevliga då folk har engagerat sig från alla håll och kanter i anskaffning av musiksyntar och skänkande av gods.

Det blir paus i bloggen i tre dagar men på torsdag kommer det rapport. När min förunderligt slitstarka Nokia från gsm-systemets stenålder ger upp andan ska jag köpa en smart android-telefon med vilken jag kan uppdatera bloggen under pågående färd.

Zemite ligger vid "ballongen" A på bilden.

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Hoppas ni får en trevlig och säker resa :-)

Georg sa...

Visst! samma hälsning härifrån, med goa vindar alltså...