KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, mars 16, 2011

Brev från Utö

IMG_0151

I Haddocks postlåda låg idag ett stort konvolut innehållande avbildade trycksaker samt ett visitkort. Brevet är poststämplat i Åbo.

Det här med att skriva blogg blir allt roligare. En handlingskraftig läsare på Utö, Hanna Kovanen som driver kaféet Hannas Horisont där, tror jag, tycker att Haddocks behöver reseruttinformation, vilket är alldeles underbart bra tänkt. Den goda Hanna stoppar alltså tre broschyrer i ett kuvert och skickar det till bloggskrivaren. Tack, Hanna! Träflyte kommer nog att följa museirutten på färden österut som startar i maj.

Hanna, vi kommer till Utö om Kung Neptuns väderdiscipler medger en sådan expedition!

Hannas Horisont
Hannas visitkort

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Omtanke när det är som bäst :-)

BP sa...

Jag har varit på Hannas guidning och den rekommenderas varmt. Brukar vara smockfullt i hamnen på Utö dessvärre men träflyte kan väl ta iland lite varstans!

Rutten S om Karlby via Mörskär rekommenderas varmt. Det är ingen farled men det går bra att köra även med ett tummat pappersjökort!

Anonym sa...

Rutterna via Utö klara. Dag 1: Vårdö-Kökar, 41 nm. Dag 2: Kökar-Utö, 23 nm vilket ger en eftermiddag och kväll på Utö. Dag 3: Utö-Kasnäs, 35 nm. Dag 4: Kasnäs-Hangö, 23 nm. Sedan in i Pojoviken enligt plan. Hem över Pargas.Nagu-Jungfruskär eller enligt väder.

Capt. Morgan

BP sa...

Far ni till Utö så måste ni ju också fara via Jurmo!! Lägg in några extra dagar Captain Morgan!!

Anonym sa...

Hej BP, visst skulle det vara roligt att sätta in extra dagar men tyvärr är semestern begränsad och i år är det bara transportsträcka mellan Åland och Hangö. Sedan är det också så att våra planer finns till för att ändras så se upp Jurmo.

Capt. Morgan