KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, mars 27, 2011

Mara Hincenberga behöver ny rullstol

Det pågår en penninginsamling till rullstol åt Mara Hincenberga i Auce, Lettland. Det är föreningen Ålands Invalider som står för insamlingen. Nedanstående text är publicerad på Facebook.I Auce i Lettland bor en kvinna som heter Mara Hinsenberga. Hon är i sextioårsåldern och sjukpensionär sedan länge. I tjugoårsåldern var hon med om en bussolycka och skadade ryggen så hon fick men för livet.
Mara är en anmärkningsvärd kvinna. Fastän hon själv har svårt att gå driver hon med fast hand en organisation som på engelska kallas Society for Disablded Children., ett hem där hon tar hand om handikappade, fattiga och föräldralösa barn. Hon organiserar också, tillsammans med stadens präst, en omfattande distribution av matvaror och kläder till fattiga familjer i Auce. Många barn och familjer i Auce med omnejd är helt beroende av den hjälp Mara kan ge dem. Hon är en respekterad person. Folk lyser upp när hon kommer på besök. Detta har vi kunnat konstatera de två gånger vi kört hjälp till henne från Åland och varit med henne och besökt "klienterna."
 
Mara Hinsenbera har av lettiska myndigheter tilldelats utmärkelser för sitt arbete. Dock får hon ingen ekonomisk hjälp från stat och kommun. Hennes arbete baseras helt på donationer. Hon får hjälp från Norge Sverige och Åland.
 
Mara tar sig fram i staden med en eldriven rullstol. En sådan är viktig för henne. Hennes nuvarande rullstol är gammal, krånglar ofta och är snart bortom all reparation. En ny rullstol måste hon bekosta själv och det har hon inte råd med. under vårt senaste besök hos Mara beslöt vi att på Åland försöka samla in pengar till en rullstol åt Mara Hinsenberga, kvinnan med det stora hjärtat.
 
Arrangörer för insamlingen är Ålands Invalider rf.
 
Inbetalning kan göras till konto : "Mara Hinsenberga 6601003775772
IBAN FI76 6601 0003 7757 72
BIC AABAFI22

Inga kommentarer: