KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, mars 03, 2011

Östersjöns vatten

har inte förorenats av ett enda gram utsöndringar från Haddocks arsel och blåsa denna bistra vinter. Nåja, förutom dagarna runt jul, då, då magsjukan härjade i herrskapets Haddocks åldrande  tarmar. Det fanns då inte tid att springa till utedasset. Och på resor är man ju också tvungen att använda den förfärliga uppfinningen, vattenklosetten. Men hemmavid har Haddock använt tuppen under äppelträdet hela vintern.

Ole skithus
Vissa, från barndomens lillakammare välkända problem, har förekommit. Under perioder med svår kyla fryser exkrementerna i skittunnan till ett torn som, om det får växa, så småningom kan komma i kontakt med den skitandes arsel. Man får bryta omkull pelaren med ett par veckors mellanrum.

Ole skithus1
Vägen till dasset är inte lång. Bilden är tagen från bastubänken.

Ole kompost
Komposten mår gott.

Husbåt Träflyte
Enligt Haddocks mångåriga statistik ska här vara isfritt om en månad och tio dagar. Fan tro’t. Betänk, att under snön här döljer sig en brygga vars höjd över vattenytan ska vara en halv meter.

9 kommentarer:

BP sa...

I TV-serien Pistvakt framhävdes nödvändigheten att slipa skityxan med jämna mellanrum...

Anonym sa...

Hojt har man lärt sig från PV men "slipa skityxan" ?? kan du förklara det närmare.

Haddock det e bra att du använder uteskithuset då man från sund-saltvik släpper av misstag ut i färjsundet.

Av bilden sett på skithuset så ser det ut som du har satt dörrnaren fel väg, den skall gå mot nedre gångjärnet , men som sagt så kan jag oxå se fel.

Eriksson

Fru Venus sa...

Ha ha ha, bra att veta sen nästa vinter på stugan, om man känner att det "sticker till" :-))) Har ni också takdropp? Bara vägar ut till Järsö....det finns hopp!

BP sa...

Nandor! Skityxan hugger man bort skiten med när den frusit!

Anonym sa...

"Nandor" där satt den, kan det vara CJ som skvallrat? Men namnet e jättevackert och har kallats det i 44 år nu. Det var limosinens första ägare som myntade det.

Eriksson

evasol sa...

Mannen sitter likadant varje morgon.Han säger sej njuta av sjöutsikten och alla DOFTER !?
Själv är jag inte fullt så miljö
vänlig trots att jag är Greenpissare (sonens uttal)

Osloskånskan sa...

Tack för receptet!

Kapten Haddock sa...

Eriksson, fan va du e observant! Du har alldeles rätt. Det blev lite fel där, med naren.

Anonym sa...

jo, det e så att jobbar man som byggmästare så blir det lite som en arbetsskada, men både objektet och innehållet ser alldeles utmärkt ut.
Trevlig helg

Eriksson