KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, april 25, 2011

Egentligen behövdes ingen fisk

men det känns onyttigt att inte ha ut ett nät från aktern när man tagit natthamn. Fångsten i morse blev åtta abborrar.

rom
Dagens lunch. När man tröttnat på abborrom i denna form kan man käka den rå.

rom2

rom1

Gör så här:
Tag några abborrommar. Rispa upp romsäcken, lägg rommen på ett skärbräde och skrapa försiktigt bort kornen från hinnan. Salta. Rör om så det blir en slät smet. Låt stå en timme så att saltet smälter och rommen drar åt sig. Häll smeten i ett kaffefilter och låt vätskan rinna ur i ungefär en timme.  Kalas i kajutan! du har nu en saltad rom som du ska peppra efter behag och äta med hackad lök och smetana. Slår rommen på Viking- och Tallink-bufféerna med skeppslängder!

Den finkänslige fryser rommen före förtäring men inte Haddock.

jet

Och när man mätt av rom och rökt abborre ligger i kajutan i sin ensliga vik och vilar på maten tränger den hektiska omvärldens jetstrimmor sig på genom fönstret. Där sitter dom, bara 32 000 fot ovanför Träflytes flaggstångsknopp och dricker Tullamore Dew och Veuve Clicqout. Dryckerna kan man avundas dom men inte maten!

Vart är dom på väg? Rovaniemi, Beijing, Moskva, Hongkong?

Ho vet, who cares.

Haddock greppar ajfånen, klickar upp boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och läser vidare.

1 kommentar:

Fru Venus sa...

Inte rå.... *vänder sig i magen*