KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, april 21, 2011

Första natten på sjön,

det blir inatt, det. I Träflyte. 2011.

Dagen började med att bloggskepparen körde Simskälafärjan hem till Simskäla. Hon har ju legat i Töftö sedan vi med hjälp av isbrytaren Bamse mödosamt pinade dit henne från Mariehamn i mitten på februari.

IMG_0634

Det blev  ett kärt återseende. Simskälafärjan har inte varit hemma på sex månader. Färja byttes, det gick på några minuter att koppla Simskälafärjan på vajern och koppla loss Töftö reservfärja. Sedan kördes Töftö res. till Töftö där hon hör hemma. Hela färjuppdraget tog fyra timmar. En myckenhet fågelobservationer gjordes. Öster om Hultaholmen tittade en säl nyfiket på den brummande färjan. “Nä, inget för mej”, sa sälen sedan och dök.

“Vi far å sjöproviantera, vi far ut ett dygn”, sa Haddock när han kom hem.

“Åkej”, sa fru H.

Träflyte surrade ut på de öppna fjärdarna, några nät jämkades i sjön och natthamn togs i favoritviken där isen hade makat på sig så pass att det fanns plats för en husbåt. I skrivande stund brinner en väldoftande brasa i skeppskaminen, solen står fyra grader över Strömsängarna och livet är nästan outhärdligt vackert.

P1030024P1030025P1030026P1030029

Blogger -taggar: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Blir avundsjuk..... snyft

Mässkalle