KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, april 08, 2011

Landskapsregeringen klöser åt sig...

Vi som arrangerar penninginsamlingen till elrullstol åt Mara i Lettland tog oss för pannan och hakorna hängde flera tum söder om adamsäpplet när vi från landskapsregeringen igår fick avbildade faktura. Regeringen vill ha betalt för tillståndet.


För att få lov att samla in pengar krävs tillstånd. Vi skickade in en ansökan där vi noggrant redogjorde för ändamålet. När tillståndet kom blev vi glada som laxar och lovade vitt och brett i denna blogg och på Facebook att denna insamling har sannerligen inga administrativa kostnader. Varenda cent går oavkortat till Maras rullstol, lovade vi. Det fanns inte på vårt sjökort att tillståndet skulle kosta pengar.

Jaha? För att stå vid vårt ord lovar vi arrangörer att ur egen ficka betala sexton euro extra för att täcka "administrationsutgiften" till landskapsregeringen.

Insamlingen rullar på bra. Per idag har vi 1000 euro på kontot. Vi behöver 2000 till...

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Landskapet i ett nötskal.... Ringer dig imorgon, mailat fem ggr men ej fått svar!? Natti natti på er!

Pettas sa...

Dessvärre kan knappast byråkratin fungera annorlunda än den gör utan att det blir en lagförändring vad gäller den här typen av avgifter....tyvärr måste vi alla betala för alla olika tillstånd även fast det handlar om insamlingar för gott ändamål...
Har många gånger fått betala samma avgift för olika insamlingsändamål.
Det är bara att gilla läget...
Lycka till med insamlingen!

Kapten Haddock sa...

Olyckligt, fru Venus. Vad är det med oss och e-mail? Använd från och med nu bara gmail-adress som jag skickar åt dig i separat mail.

Pettas, jag har nog insett det där. Det blev att raljera lite i onödan...

Brollan sa...

Nej !!!
jag vägrar gilla läget,gillar man läget hela tiden så blir det heller aldrig förändringar till stånd !