KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, april 27, 2011

Rapport om en rullstol

Den uppmärksamme bloggläsaren noterade att vi hämtade en eldriven rullstol från Västerås den 20 april. Sedan blev det tyst. Tystnaden berodde på påsken. Vi fick ett smärre dilemma som måste redas ut med myndigheten första vardag, som var igår. Jag tar det från början.

Penninginsamlingen till rullstol åt Mara Hincenberga har rullat på bra. vi har 2600 euro på kontot. Hjärtligt tack, alla givare!

För ett par veckor sedan ringde Lars Gustavsson från Frälsningsarméns utlandsbistånd i Västerås. Han sa: “Har läst i Ålandstidningen att ni samlar in pengar till en rullstol till Lettland. Det behöver ni inte göra. Ni får en gratis av oss. Bara att komma och hämta.”

Dilemma. Där satt vi med en rullstol och 2600 euro på kontot. Här måste man ju höra med myndigheten som givit tillstånd för penninginsamlingen vad vi skulle göra nu. Det löste sig lätt. Insamlingen är nu märkt “Lettlandhjälp” och vi kommer att använda pengarna främst till hjälp åt fattiga barn samt resekostnader.

Den 21 maj kommer vi att fara till Lettland med två lastade skåpbilar varvid rullstolen också lämnas åt Mara.

Det kommer rapporter och redovisning här i bloggen och på Facebook vartefter vi använder pengarna som ni skänkte.

rullstol
Lars Gustavsson till vänster, samt chefen för Frälsningsarméns utlandsbistånd, Fredrik Bratterud. Birgitta Lundberg i mitten.

IMG_0646
Birgitta provsitter.

IMG_0653
Hela den här historien är ganska rolig. Lars Gustavssons hustru har sina rötter på Åland och prenumererar därför på världens bästa Ålandstidning. Därför fick vi en gratis,  lätt begagnad, rullstol i prima skick. Vad en ny sådan här skulle kosta vet jag inte men pengarna vi samlat in skulle inte räcka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en häftig historia Ole, du ser vad allt vävs samman, Åland,Västerås,Erik XIV,Kastellholm,sjömän och datorer...
Mässkalle

Anonym sa...

Bra jobbat! Pengarna behövs säkert de också..

Mvh Åsa

Anonym sa...

Ha,ha det stämmer Mässkalle att allt vävs samman, nu har jag fått en ny granne som flyttat från just Västerås efter 47 år i gurkornas stad.

Eriksson

Anonym sa...

Egentligen konstigt att folk flyttar från Västerås, haha

Mässkalle