KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, april 20, 2011

Sjöfrukost

intogs mellan Algots ladan och Marhällan igår.

Marhällan

I gårdagens Nya Åland säger LCHF-förespråkaren Karl-Erik Listfeldt som svar på en fråga vad han tror äggröran på Rosella innehåller: “Jag kan förstås inte veta vad som ingår i Rosellas äggröra men den lär vara gjord på pulver och Lindahls äggpulver som används mycket på hotell och liknande innhåller: Ägg, grädde, mjölk, kycklingfett, maltodextrin, mod. stärkelse, jodsalt, kryddor och citronsyra. Kanske är det den. Själv hoppar jag över denna torra och smaklösa produkt. Desto trevligare då att åka med Eckerölinjen som har en rent himmelsk äggröra vid frukosten.”


En får hålla med Listfeldt. Vi har sett olika varianter av äggröra på Rosella. Allt från gulblaskig välling till något som liknar studsande skumgummiklumpar (igår).

Nedanfinnandes bild visar bloggskrivarens frukosttallrik igår. Äggröran lämnades, första gången någonsin, oäten. Baconet var bra.

Det vill sig inte riktigt med Viking Line och äggröra.
Futtiga i-landsproblem förvisso, men VL borde ta dem på alvar.

Bacon

“Nya” Rosella får annars högsta betyg. Kafeterian är en fullträff. Tvärt emot vad som förmedlats i tidningarnas SMS-spalter var maten där god och prisvärd.

Och så är det för billigt att åka med Rosella. Vi skulle gärna betala 50 procent mer om nu det kunde bidra till att hjälpa upp den sviktande lönsamheten.

5 kommentarer:

BP sa...

Äggröran på Rosella&Cinderella smakar fan. På Cinderella när jag åt frukost så pratades det mycket om den äckliga äggröran vi de närmaste borden runtom. De flesta lämnade den kvar på tallriken...

När jag åkte Isabella och efter en sömnlös natt pga av hög radiomusik i korridorerna så fanns ljummet ungsvärmt bacon att tillgå till frukost. jag tog litet och gick till kassan där det var fyra personer före mig. Det tog lång tid innan alla vägt sin mat och betalat så när jag äntligen kom till bordet så var maten genomkall... Backman har nog en del att bita i ännu! Men vad gäller Rosella så är det ett jättelyft en helt annan båt faktiskt. Man verkar ha fått mera bussar för det var bra med folk ombord på dagturen som jag åkte. Enda minuset var de irriterande snusmugglarna dom gjorde att det var otrevligt att handla i den annars så fina tax-free butiken. Man såg att kassörskorna var stressade av situationen och i synnerhet över ledaren för gänget som stog bredvid kassorna och såg hotfull ut...

Fru Venus sa...

Håller med, äggröran är vidrig, men nya cafeterian är superbra :-)

Anonym sa...

Men Haddock!!!! Hade inte du och vi alla andra kommit överens mä VL om att äggröran skulle förbättras????

Mässkalle

Nikky C sa...

:-)))
http://nikky-c.blogspot.com/

Bosse Taipale sa...

Här är en sida med gamla postkort av Rosella

http://www.simplonpc.co.uk/VikingLinePCs2.html#anchor205904