KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, maj 03, 2011

På sömniga, fridfulla Björkö

är allt sig likt, kan bloggskepparen meddela. De fjorton invånarna lever sitt stillsamma liv, älskar sin lilla vajerfärja och är opåverkade av att Obama avrättar Usama och Muammar slåss för sitt liv. Samtalsämnena på Björkö och på färjan dit handlar om fågelskytte, vårens framåtskridande och vädrets makter. Internationell blodsspillan nämns inte med ett ord.

För icke insatta läsare meddelas:

M/s Alfågeln trafikerar den såkallade norra linjen i Ålands skärgård. Rutten är Hummelvik-Enklinge-Kumlinge-Lappo-Torsholma. resan tar 2½ timme. Den som vill vidare till Finland åker 20 km över Brändö, från Torsholma till Åva och fortsätter med färjan Viggen till Gustavs (35 min)

Den som ska till Björkö stiger av Alfågeln i Lappo och kör några kilometer till Björköfärjan.

Bildrapport från dagens resa med Alfågeln >>

2 kommentarer:

Annika sa...

Hej!
Vilken underbar blogg du har!!
Hittade hit via Marianne. Norra Linjen, som du skriver om, har jag velat ta till Finland i flera år. verkar underbar. jag hoppas att det ska bli verklighet ngn ggn! Verkar så idylliskt vacker och jag har bara hört bra saker om den!Mysig blogg detta för en ship buff som jag!
Bokmärker dig nu!
Hälsar Annika från Stockholm bosatt i Washington DC men sommarbor i Närpes i Österbotten!

Kapten Haddock sa...

Tack, Annika för de vänliga orden. Norra linjen från Åland till Gustavs med de bekväma färjorna Alfågeln och Viggen är ett förstklassigt sätt att åka från Åland till Närpes. Gör det! Vägsträckan över Brändö mellan färjorna kommer du aldrig att glömma. Men på sommaren är det oftast fullt på båtarna och det går inte att boka fån Hummelvik till Gustavs. Däremot kan man boka delsträcka vilket betyder att man måste övernatta på Kumlinge eller Brändö. Smart va? Ta pengarna av turisterna! Nå, reglerna är nog sådana mest för att säkra att inte färjorna överbelastas av genomfartstrafik och tränger ut skärgårdsborna från färjorna som de så väl behöver.