KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, juni 09, 2011

Expedition Träflyte 2011, dag 12, 13, 14

  • Dag 12, Iniö-Lappo
  • Dag 13, Lappo-Seglinge
  • Dag 14 (Det är idag det, skepparmötet har ännu inte bestämt dagens rutt)
Reflektioner:
I flera år har bloggskepparen använt mobilt breband på sjön och på det hela taget varit nöjd med kvaliteten. Men i år är det sämre än förr. Kan det bero på att allt fler användare tillkommer?

Gästhamnar: 
Stora, fina Östra hamnen i Hangö — dom kallar sig Finlands största gästhamn  — var en besvikelse. Hamnen är förstås fin, även om hårt väder från sydliga kvadranten skapar dyningar som märks inne i bassängen. Men faciliteterna! Varannan toalett var trasig, tvättrummen dåligt städade, herrbastun rymde högst sex man, (fanns det fler bastur som vi inte upptäckte?) avkylningsbänken (det fanns en gammal soffa) utanför bastun var täckt med ett centimetertjockt lager av vinterns luftföroreningar och terasserna var fulla med skräp. Kostar 23 euro per natt, el kostar 5 euro.

Nagu gästhamn är välskött och bra. Kostar 23 euro per natt. Allt, även el, ingår.

Bruddalens gästhamn i Iniö var en positiv överraskning. Full service. Trevliga flickor som hamnvärdar. Kostar 12 euro per natt. Bastun kostar extra.

Lappo: Trevlig gästhamn som har fått en rejäl ansiktslyftning i år tack vare den energiska hamnvärden. Stort minus för restaurang Galeasen till vilken denna besättningen ännu inte har lyckats få tillträde trots ett försök 2010 och det andra i förrgår. Trots aviserade öppettider har restaurangen båda gångerna varit stängd, angiven orsak: kocken har "varit i Åbo och missat färjan." Dåligt! 

Seglinge: Detta är en besökshamn utan faciliteter. Sopor kan lämnas. Mycket fin hamn. Kostar 12 euro/natt.

Seglinge hamn

2 kommentarer:

Roger sa...

Hejsan Jag skulle vara kul att veta vilket operatör du har och om du har ett modem som klarar av 900 MHz bandet för 3G eller 3.5G som det kallas också..ha en trevlig fortsättning på resan.

Kapten Haddock sa...

Hej Roger! Operatör ÅMT, har 3G-modem, mest står det EDGE när jag kollar mottagningen, HSDPA eller UMTS ibland. Det blir nog att ta ett privat rådfrågande snack med dig Roger, när resan är över.