KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, juni 12, 2011

Måns' funderingar


När Träflyte förtöjdes i hemhamnen i fredags var Måns inte hemma. Inte heller igår på morgonen syntes han till. Husse talade med grannarna  De hade heller inte sett katten på flera dagar.  Med tungt hjärta började husse letade efter Måns bildödade kropp i dikena, utan resultat. Husse förberedde sig på att publicera en efterlysning på facebook. Då, vid halvtolvtiden hördes, från det höga gräset i stranden, en grälande kattstämma och där, från sin grästunnel i tomtgränsen kom Måns knallande med sävliga steg, oupphörligt grälande. Sedan klev han upp på altanen, sökte ögonkontakt och spände sin genomträngande blick i husses. Husses korta nick som betyder: "Kom upp i famnen",  ignorerade han i början men efter en stund hoppade han upp.

Du ingjuter mer förstånd i katten än den har, säger någon. Månne det? säger jag. Och ovanstående historia är sann.

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Kissor gör så där, protesterar om man lämnar dom länge. Vi hade en frasse en gång som varje gång man kom hem från en resa och började packa upp så pissade han i resväskan, men han jamade till först så att vi säkert såg att han gjorde det. Skönt att han är hemma :-)

Pettas sa...

Kattor är KLOKA djur! De förstår mera än människan gör ibland.
Och förstås, att vara borta så där länge....förstår att Måns är förbannad:). Hälsa fru Haddock!

Anonym sa...

Ja det känns fint ända till sverige att katten kom hem självmant.....

Mässkalle