KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, juli 30, 2011

Egentligen dansar hon samba

här, quinnan på bilden, fast det inte framgår så tydligt. Paret materialiserade sig precis då Träflyte var iland en sväng i hemhamnen för att fylla på förråden och mata feliciorna. Vi talar om…

Fru Venus

fru Venus och…

Mannen

Mannen. (Läs mer längre ner.)

Dessförinnan hade…

Träflyte 1

Träflyte genomgått den årliga skrovrengöringen…

Träflyte

och så här fina är pontonerna efter åtta år i sjön. Varken färg eller tvättmedel har påförts Träflytes sidor sedan hon sjösattes och hon ligger i sjön året om. Hon klarar sig minst fem år till innan det är dags för slipsättning. Skrovrengöringen görs alltid vid denna tid på året och endast med rotborste och det vatten hon ligger i. Nu har inte rankfotingarna hunnit bli hårda, de lossnar lätt och nya kommer inte mera i sommar.

Ovannämnda rengörinsarbete ska, för att bli viligt, göras med Träflyte pålad i…

IMG_0203

pungdjupt vatten.

Och så till en helt annan sak:

Cesarsallad

Restaurangtips:

När Haddocks igår gjorde ett av sina sällsynta besök i ålandsmetropolen uppkom frågan om det skulle ätas lunch i staden. Tveksamma klev sjöfolket in på Äventyrsgolfens restaurang som ligger en halv kabellängd väster om gamla ångbåtsbryggan och två pisslängder från kajen där sjöräddningens båt med det krångliga namnet PenningAutomatFöreningen, förkortat till PAF, ligger. Det som, för elva euro, bars in på bordet fick Haddock att höja på ögonbrynen och ge servitrisen en uppskattande dask i rumpan varpå han yttrade: “Hälsa kocken att de här va nästan lika bra som när jag åt gado-gado med nasi kuning nere i Djakarta 1974.” Servitrisen rodnade klädsamt och lovade framföra budskapet.

Jag har sparat det bästa till sist: Träflyte fick alltså besök av paret som består av den gudabenådade bloggskrivaren, kvinnan som vet hur man överlever som fullvuxen i sina värsta bästa år, fru Venus och Mannen.

Det blev en oförglömlig kryssning i centrala Ålands undersköna vikar och sund. Timmarna gick fort och samtalsämnena med det här gänget tar aldrig slut.

Tack för idag!

1 kommentar:

Fru Venus sa...

Tack raringar, vi ler ännu :-) En underbar dag!