KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, juli 22, 2011

Träflyte for till Skag i Lumparland

“Kapten! Här stå det i tidningens marknad att de finns en muskeldriven gräsklippare till salu. En sån behöver glopen T, just inflyttad i ny radhuslägenhet med ett frimärke till gräsmatta utanför altandörren”, joddlade fru Haddock igår aftos när Träflyte låg tryggt pålad i Favoritviken. Sen ringde hon ett samtal och kvittrade: “Klipparn finns tvärs över Lumparn. Vi kan väl åka och hämta den i morron när vi tagit upp näten?”

I näten kom det en halvannan kilos gädda och inte mycket mer.

Sedan satte Haddock tveksamt kursen mot Lumparsund, farvatten som han visste är för trånga och grunda för hans skepp, men att tillfredsställa kvinnors lustar är ju också en uppgift som bör uppfyllas, intill möjligheternas gräns.

Det gick vägen. Med bilden av en trasig propeller i huvet, andan i halsen och svetten forsande ur armhålorna lyckades Haddock ta skeppet in till, och ut från, Erikssons i Skag, några sedlar bytte ägare och en prima gräsklippare av handdriven modell fördes ombord.

IMG_0151-1
Kanalen in till Lumparsund är knappt skönjbar i terrängen.

IMG_0152-1
Klen kanal för fyrakommasex meter bred båt.

IMG_0154-1
När Träflye tagit natthamn efter färden till Lumparland tog Haddock denna bild av solen, som livrädd gömmer sig i skogen efter händelserna i Oslo idag. Himlen och sjön rodnar, besvärade över människors dårskap.

God natt!

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Oj, ni kommer igenom Lumparsund!? Mannen har semester ännu en vecka :-)

Kapten Haddock sa...

Nej, fru Venus. Vid vägen är det stopp, bron är för låg. Och nu är Träflyte i hemhamnen igen för att göra en kryssning med stockholmsyngel och tillhörande föräldrar...