KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, augusti 10, 2011

"De e någe fel

på den här korsningen", sa Haddock när han under kvällspromenaden ställde sig att syna en av Mariehamns "finaste" gatukorsningar. På panoramabilden ser man Ålandsbanken till vänster och Alandica till höger. Tvärs över gatan från Alandica ligger, som känt, hotell Arkipelag. En sjutusan till gatukorsning, alltså, med penningmakten, kulturen och Ålands finaste (?) hotell samt Korv-Görans snabbmatstempel i var sitt hörn. Korsningen är snygg med fina trottoarkanter och stenläggning i mörk- och ljusgrått. Nytt, snyggt och prydligt.

Vad är det för fel, då? Jo, sterilt som en öken, är det. Här behövs grönska och träd! Fler träd än de tre eller fyra ynkliga plantor som sticker upp ur stenläggningen söder om Alandica.


Övrigt att rapportera är att Träflytes besättning lever i frosseri och lyx. Morgonbastu på MSF, lunch på Pepparkvarnen, mängder av nya kläder från försäljarna på torget, mellanmål på Äventyrsgolfen, middag på Indigo och kvällsbastu på MSF illustrerar väl den dekadens som påsmugit sig manskapet efter bara två dagar i hamn.

Med den erfarenhet Träflytes manskap besitter från gästhamnar i Skärgårdshavet får man nog konstatera att MSF's hamn är den bästa. Nagu Kyrkbacken är väl den som man närmast kan jämföra med men MSF vinner nog med en halv skeppslängd. Och, ursäkta  Hangö, "Finlands största gästhamn med två marinor", som ni kallar er på webbsidan, ni behöver trimma både fock och storsegel och städa faciliteterna innan ni matchar servicen i Mariehamns östra hamn.

 I MSF's hamnavgift på 23 € ingår, förutom basservicen som ska finnas i alla hamnar, gratis lokaltidningar och el. Medlemmar i MSF får under för- och eftersäsong ligga i hamnen hur länge som helst för en nattavgift, vilken förmån Träflyte åtnjuter just nu. När man så beaktar att allt en bortskämd människa behöver finns inom tio minuters gångavstånd från båten, bland annat ett dussin krogar och två nattklubbar, torde nog MSF ha Finlands bästa gästhamn. Och är den inte störst också? Oavsett vad Hangö påstår.

5 kommentarer:

Pettas sa...

Samma iakttagelse har även jag gjort. Det saknas grönska och blommig skönhet.
Fortsätt ha det bra, hela manskapet på Träflyte!

Anonym sa...

Så här skriver tourim.hanko

"Finlands största gästhamn, med två marinor. Hamnen är centralt belägen och har god och mångsidig service: Internet, café, bastur, duschar, toaletter, tvättmaskiner, torktumlare, EVAC-tömning, båtkran (5,3 t), servicestation, lekplats för barn, sjösättningsramp, parkeringsområde, kvällstorg med program, färja ut till Östersjö Port mm. Plats för ca. 400 gästbåtar. Inom hamnområdet finns ett flertal restauranger. Kort avstånd till affärscentrum, bank, osv."

Eriksson

Anonym sa...

Tog en sväng till stan idag och såg bara en (övergiven) Träflyte på norra piren men den såg lite mindre i verkligheten än på bild, ingen Isolde i sikte

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Oj, dom flesta som läst om Träflyte i bloggen och sedan får se henne i verkligheten tycker att hon är STÖRRE än dom föreställt sig.

Övergiven låter - övergivet. Besättningen är ofta iland på cykelturer och promenader.

Isolde for hem klockan sju på torsdagsmorgonen. Hennes besättning tillhör den olyckliga skara som måste arbeta för att hålla bankkontot trimmat.

Anonym sa...

"såg bara en (övergiven) Träflyte" skrev jag tidigare idag, nu när jag läser det så kan det uppfattas som negativt och så var nog inte meningen, detta ber jag ursäkt om.

Nu vad det så att jag såg träflytet från bilfönstret på östra utfarten och så därför kan storleken uppfattas mindre, ha en god kväll i Big City Mariehamn.

Eriksson