KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, augusti 02, 2011

Ett möte i monsunen

var det väl inte eftersom det inte blåste mer än att vassens blad vid  Kastelholms gästhamn knappt orkade röra sig i den labra brisen men det kändes som ett möte i monsunen.

IMG_0225
Solen lös från en molnfri himmel. Tjugitvå grader varmt i vattnet. Kaffe, rågbröd och rökta laxfenor från Bens fina fiskaffär Fina Fisken serverades på fördäcksbordet. Träflyte med standardbesättning och gästerna Bror och Gullan ombord låg och kluckade förnöjt vid hemmabryggan. Bara ibland ryckte hon prövande lätt i förtöjningarna för att kolla om skepparen inte snart skulle släppa henne fri. Ungefär som en väluppfostrad hund som försynt ber om mat vid människornas bord.

“Lugn lilla gumman, vi seglar väl då”, sa skepparen och beslöt att styra skutan till Kastelholms hamn för att kontrollera om uppgifterna från Bror om att en främmande husbåt låg i hamnen var sanna.

Jo, där låg hon, husbåten O 12853 från Raumo.. Eftersom husbåtar ska hålla ihop lade skepparen Träflyte ömt intill främlingen. På husbåten tog doktor Henrik Appelquist med dotter Linn eller Lynn, tror jag det var, med liten baby emot och hur det hänger ihop vet skepparen inte riktigt för om en stund kom de riktiga ägarna Heidi och Heikki Hakala som hade varit i Varuhuset i Godby och provianterat.

En gemytlig timme gick fort med det trevliga paret…

Heidi & Heikki
Heidi och Heikki från Raumo. Sedan tog de farväl och seglade ut för de skulle till Kumlinge innan solnedgången.

Husbåten O 12853
Husbåten O 12853. Med 15 hp i aktern puttrar Heidi och Heikki runt i skärgården mella Raumo och Åland. Härliga människor. Duktigt sjöfolk! Heidi skriver blogg också. Länken kommer!

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Fast Träflyte är finare.

Anonym sa...

Men det var ingen skönhet i varje fall..... ser ut som ett snabbt hemmabygge

Eriksson

Bosse sa...

På västkusten är det husbåtar - på östkusten är båtarna stora som hus. Deripaska har parkerat några av sina båtar där. Här är en par bilder

https://picasaweb.google.com/Bosse.Taipale/Sommar2011#5636242217427121026