KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, augusti 01, 2011

Gustav Eriksons ms Fiskö

ligger på ett varmt ställe på denna intressanta bild som jag fått av Conny Andersson. Att det är varmt kan man se av vindfångarstruten som sticker ut från en hyttventil på styrbordssidan och på de nakna däcksarna som jobbar med att måla häcken från flotten akterut. Notera killen som just klättrar över relingen. Fiskö ligger tydligen akterförtöjd till boj här.

Man verkar inte lasta eller lossa eftersom luckorna är skalkade och bommarna nere. Den riggade bommen vid fyraluckan har man säkert använt för att sätta målarflotten i sjön.

Själv for jag med Fiskö i elva månader i början på 60-talet. Under min tid körde vi mest på Medelhavet men vi gjorde också en resa till Island där vi lastade frusna fårkroppar från små slakterier i ett halvt dussin hamnar. De resan tog oss ett helt varv runt sagoön.

Och nu önskas tips från läsarna. Var låg Fiskö när bilden togs?

Ms Fiskö

7 kommentarer:

BP sa...

Det ser ut som Maltas flagga.

Kapten Haddock sa...

Klart, BP. Tveklöst är det Maltas flagga som vajar i förtoppen. Jag tycker mig också känna igen Valletas vackra waterfront i bakgrunden.

Anonym sa...

Är det inte 4ans bom som är riggad? Hon har ju 4 luckor och man börjar räkna förifrån.
Tosarby Pelle.

Anonym sa...

Faaeeeen oxå visste det var Malta och staden Valetta.

Mässkalle

Fru Venus sa...

Nakna däcksare? Var? Var? VAR?? ;-)

Kapten Haddock sa...

Naturligtvis, Pelle, sorry, slarvigt av mej...

Kapten Haddock sa...

Koppla på datorns förstoringsglas fru V. Två nakna, muskulösa sjömän finns på bilden :)