KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, augusti 22, 2011

Två och en halv kilo vass

motsvarar en liter olja i värmevärde, läser jag på Wikipedia. Jordstammen innehåller sju procent sockerarter och kan ätas, rå eller kokt. Prima djurfoder är den också, kor och får älskar vass. Växten är också ett utmärkt byggmaterial, både till taktäckning och, blandad med lera, till väggar.

“Varför ligger här hundratals hektar oanvänd vass i våra stränder? Berget vid Holmen, vid vilket vi förtöjde i en vassfri lagun för femton år sedan, är nu så inväxt med vass att det inte finns en rättvis chans att komma iland med tanke på bevarande av propellerns och axelbussningarnas sundhet och funktion”, säger Haddock när han betraktar de enorma mängder vass som breder ut sig runt Träflyte.

Vass

Här ligger gratis råvara i väldiga mängder. Konstruera en skördemaskin (finns nog redan) som tar vara på vassen och gör människoföda, bränsle och djurfoder av den. Bara i viken Träflyte ligger pålad idag finns vass som räcker till mat åt hundra får och ett fotbollslag i flera månader.

Det kom sju abborrar i näten.

2 kommentarer:

Pettas sa...

Vi har också konstaterat att vassen tar över på många ställen. Förargligt nog.

Anonym sa...

I år har vi tydligen ormår,getingår,lövår m.m och den förbannade vassåret.
Det ända vi tydligen inte har i önningeby är svampår.

Eriksson