KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, september 27, 2011

Det är grönt

kring Södermans lilla stuga,

Töftöfärjan

kan man konstatera när man parkerar Töftöfärjan strax intill.

 

Ms Christa

Ms Christa var också grön fram till senaste dockningen då hon målades blå.

Och vad blev det av “Ett grönt Åland i ett blått Östersjön” som var mottot för tankesmedjan där Ålands skarpaste hjärnor kläckte visioner för ett ekologiskt hållbart Åland? Ett snyggt papper skickade dom ju ut till alla hushåll för att visa hur duktiga dom varit men sedan hördes inte ett ord.

Det börjar bli bråttom nu, att före 2017 bygga en landskapsfärja som drivs med fossilgas, som var en av visionerna, vill jag minnas.

En minister tjatade i radion idag om att vi, vad gäller utveckling mot ett ekologiskt hållbart samhälle, måste snegla på Bornholm och Gotland men Samsö, ön som på tio år gjorde sig självförsörjande på förnyelsebar energi, verkar ministern inte ha hört talas om. Eller ministern kanske undviker att tala om Samsö därför att ministern skäms över att tillhöra ett av Östersjöns mest nedskitande folk.

Bloggen har skrivit om Samsö flera gånger. Läs >> 

Och medan ovanfinnandes funderingar under åtta timmar mognade i bloggskepparens huvud brände Töftöfärjan etthundrafemtio liter diesel och parkerade vid Södermans stuga ca fyrtio gånger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Det börjar bli bråttom nu, att före 1917 bygga en landskapsfärja som drivs med fossilgas, som var en av visionerna, vill jag minnas."

Tycker att det börjar bli lite sent eller??

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Felet är rättat, Eriksson! :)