KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, september 17, 2011

Skördemarknad och sjöfart

“Kuling i mesanseglet, man borde återgå till arbetslivet för att få lite lugn å ro men å andra sidan e de väl åkej att dygnets timmar  e för få när man har roligt”, sa Haddock åt sitt kuttersmycke när han vid pass 21:30 tillsammans med kattan Bamsan, som suttit och väntat på husse på vändplan, stapplade in genom residensets dörr.

Fredagen och lördagen gick åt till att hjälpa till med att sälja grillad korv, grönsaker och lotter för en av de föreningar bloggskepparen är med i, skördemarknad, you know. Efter fjorton år har skördemarknaden Öppna gårdar hittat sin form och blivit stor på Åland. Nästan alla ålänningar berörs.

Där emellan ringde man från Regeringen och meddelade att färjan Embarsund var färdig att träda i tjänst på sin linje i Föglö. Så, medan föreningskollegorna skötte marknadsståndet i sex timmarfor kaptenerna Haddock och Morgan med färjan till Embarsund och tog hem reservfärjan Töftö.

Skördemarknad

Arja, Ann-Mari och Karl-Anders förbereder dagens marknad.

Embarsund och Finnfellow

Lilla Embarsund håller respektfull distans till dom stora damerna.

Finnfellow Embarsund

Möte vid Sandö i Föglö.

Finnfellow och Embarsund

Katten Bamsan

Och Bamsan blir aldrig klok på sina människor märkliga beteende.

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vi höll oss till Lemland och Lumparland vad gällde skördefesten - trevligt och gott!

Pettas sa...

På sätt och vis så fick kanske Öppna gårdar på Jan-Karlsgården litet av era tidigare Höstmarknader, kan jag tänka mig! Hoppas att det gick riktigt bra!