KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, november 19, 2011

Nära en miljon kilometer

har den väl rullat nu, Transiten jag en gång ägde. Med den här bilen for vi runt i Europa under sista hälften av nittiotalet. Många länder, Italien, Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Österrike, Danmark, Norge och Finland besökte vi. Transiten var vår rullande bostad. Ett par sängar, en liten garderob och ett pentryskåp gjorde bilen bekväm för två att bo i.

bil16 (1)

Ett trevligt minne från dessa färder är när vi höll surströmmingskalas med Ann och Roger i Mo i Rana i Norge. Vi hade varit uppe vid Nordkap och var på väg söderut. Ann och Roger kom söderifrån med husbil. Flera dagar i förväg bestämde vi per telefon att vi skulle stråla samman någonstans i Norge och äta surströmming. På en liten campingplats i Mo i Rana gick kalaset av stapeln.

Dagen efter for vi till glaciären Svartisen där Roger och jag faktiskt klättrade på iskanten fastän det fanns skyltar som avrådde från sådana äventyrligheter.

800px-Glacier_svartisen_engabreen

Svartisen

Kompisen Åke, som är en hejare på att hålla gamla bilar igång, kör fortfarande omkring i vår gamla Ford Transit.

Ovanstående minnen rann till när jag fick en länk till ett fotoalbum av Bosse Taipale där den översta bilden fanns med. Här är länken: https://picasaweb.google.com/113027253535740297645/TrafiksituationenISund

Inga kommentarer: