KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, december 28, 2011

Har ni lärt er nåt nytt under julen?

Jag har lärt mej detta:

800px-FFLegion

Främlingslegionen marscherar med åttioåtta steg i minuten. Exakt. Alltid. Om man rör sig snabbare eller långsammare är det inte marsch á la Légion Étrangère utan någonting annat.

Vid revirpissarpromenaden på juldagen konstaterade jag att min naturliga vandringsrytm ligger ganska nära legionärernas. Och då blir det så här: 88 steg i minuten blir 5280 steg på en timme. Steglängd 0,8 m gånger 5280 steg är lika med marschhastighet 4224 meter i timmen. Det stämmer också med vad sergeanten i filmen om Legionen sa: “Vi marscherar inte fort men kraftfullt och outtröttligt”, eller nåt sånt. Svensken som hade varit nio år i legionen var vältränad och såg ut att må bra och var nöjd med sitt yrkesval. Där ser man.

ENEBERGS BEGRAVNINGSBYRå.

Enebergs begravningsbyrå marscherar man inte utan där står man och hukar sig i folkstormen som blåste upp efter att man skickade ovanfinnandes julkort till alla åländska hushåll. Va fan är det frågan om? Blir folk verkligen vettskrämda över ett julkort från företaget som sköter hantverket kring döden?

Tack, Enebergs, och Gott Nytt År!

Vilket osökt för mej till detta  nyhetstelegram:

“Högre dödlighet med lågt D-vitamin. Låga värden av D-vitamin i blodet är förknippat med ökad dödlighet hos äldre män, visar ny forskning. Risken att dö är dubbelt så stor med låg D-vitaminnivå jämfört med mediannivå, skriver Sahlgrenska akademin i ett pressmeddelande…”

Gubbar, där ser man! Håll D-vitaminnivån i skick så blir dom arbetslösa på Enebergs! Fast det står ingenting om kärringar så dom lär väl fortsätta att dö...

I morgon ska ni få läsa om när rederiaktiebolaget Gustaf Erikson fiskade sill vid Island.

5 kommentarer:

Mässkalle sa...

I svenska flottan fick vi aldrig marschera, vi promenerade....
Mässkalle

Fru Venus sa...

Jag har lärt mig att man får skitränna av jultårtor.
Jag hade inga problem med att få julkort av det svarta gänget, men jag förstår dom som tog illa upp. Sen är det så skitlöjligt att dom tänker på sånt bara för att de fått konkurrens av Nocturne.

Anonym sa...

Och glöm Ehrsgränd som ännu är verksam i branchen....

Nosskire

Pettas sa...

Det är väl helt okay att göra reklam även fast man är ett begravningsföretag. Den vägen skola vi alla vandra....Allting går med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt
God fortsättning Haddocksar!

Tantaluran sa...

Vill bara önska gott slut och gott nytt år!