KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, februari 18, 2012

Säkerhetsvakter på Enrica Lexie dödade oskyldiga Indiska fiskare

En händelse nyligen utanför Indiens västkust håller på att utvecklas till en diplomatisk kris mellan Indien och Italien.

Den 15 februari 2012 är en dag många inom den snabbt växande branschen som tillhandahåller beväpnade vakter ombord på fartyg kommer att minnas. Det var dagen då de första oskyldiga offren dödades.  Ett säkerhetsteam ombord på italienska tankern Enrica Lexie öppnade eld mot en oskyldig Indisk fiskebåt och hade ihjäl två fiskare. Tankern befann sig 22 sjömil utanför indiska kusten på väg till Persiska viken.

Enrica Lexie beordrades av indiska marinen att ankra utanför Cochi och där ligger hon nu medan händelsen utreds.

Jo, det var så här man befarade att de kunde gå när allt fler av världens fartyg inte vågar ge sig ut i Indiska oceanen utan beväpnade vakter ombord.

Läs mer:
http://gcaptain.com/fishermen-killed-india-protests/?40241
http://gcaptain.com/shipboard-security-teams-rules/?40237


Enrica Lexie Foto: Marinetraffic

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Sorglig lösning på våldet till havs.

Kapten Haddock sa...

Egendomlig händelse. Man tycker att dom inte skulle börja skjuta innan "piraterna" viftar med änterhakarna. Nu vet vi ju förstås ingenting om fiskebåtens manövrer. Kanske italienarna uppfattade den som ett reellt hot.