KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, mars 31, 2012

Åländskt fartyg rammade dansk bro

Hur gick det här till nu då?

Ur Ålands sjöfart:

“Lastfartyget Ramona, hemmahörande i Mariehamn, rammade i onsdags kväll klaffbron över Limfjorden nära danska Aalborg på norra Jylland.

Enligt Jyllandsposten skedde olyckan klockan 22.26 på onsdagskvällen. Olyckan var nära att orsaka en katastrof. Just innan containerfartyget körde in i järnbron passerade ett persontåg.

Ingen människa ska ha kommit skada, men smällen skadade bron så illa att den kommer att vara avstängd i ett halvår.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan. Frågan är om kaptenen fått uppfattningen att bron var i uppfällt läge när han försökte passera.

Ms Ramona har Mariehamn som hemmahamn och tillhör rederiet Ab Ronja Marin, ett familjeföretag som ägs av Anders Isaksson i Pargas.”

Till bloggen har influtit uppgifter om att det inte är första gången Ramona kör i en bro. Förra gången, det var den 29 maj 202, körde hon in i en järnvägsbro över floden Trent, Keadby, Lincolnshire och slet bort masten och delar av bryggan.

Den gången hette hon dock inte Ramona, utan Maria H, och seglade under Antigua och Barbuda-flagga. 

RAMONA

RAMONA Bild: Marinetraffic >>

5026146-psejling-kan-hgte-nordjylland-af-tognettet---1

Ramona efter olyckan. Bild: Randers Amtsavis >>

http://hbl.fi/nyheter/2012-03-29/finskt-fartyg-rammade-jarnvagsbro-i-danmark

Bilder från olyckan 2002: http://www.maritimedanmark.dk/?Id=13897

1 kommentar:

BP sa...

Rederiet lär ha sagt att skepparen beställt broöppning till en viss tid men att något sen därefter gått snett.

Det lär ska vara ett strömt ställe så det behövs säkert skaplig fart för att passera. Detta i kombination med ev dimma och/eller dåligt upplyst bro och kanske avsaknad av "trafikljus" gjorde att det gick åt helsike.

Personen som var satt att öppna bron satt säkert i Köpenhamn och fan vet hur många broar han är satt att hantera runt Danmark.. Säkert har han massor av andra arbetsuppgifter förutom broar också...