KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, mars 03, 2012

I vår lilla avkrok av världen

ser det ut så här när man den andra mars knallar etthundra meter ut på lagunen och tittar mot land.

Slottsundet

När man har gjort det knallar man iland igen och tar sig några timmars vila innan man far och kör nattpasset på Töftöfärjan.

Nattpasset 22-06 fredag/lördag på Töftöfärjan innebär oavbruten körning med ungefär en bil åt gången fram till klockan 23:40 då den handfull bilar som kommit med Alfågeln till Hummelvik anländer. Därefter kan det löna sig att stänga av maskinerna mellan varven, men i medeltal kommer det nog ett par bilar i timmen hela natten. Det blir mycket spring i lejdarna till styrhytten då man måste ner på däck och plugga i och ur landströmskabeln mellan körningarna. Färjförarens lagstadgade matpaus är mellan klockan 02 och 02:35. Då är det obönhörligen stopp, fast om ambulans eller brandbil kommer måste man ju köra ändå.

Töftöfärjan

Ovan Prästö och nedan Töftö färjlägen natten den 3 mars 2012.

Töftöfärjan1

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte färjan ligga still t.ex. mellan 02.00-06.00? Vem tusan är ute och kör bil då?? Arkenbesökare??? varannan månad.....Man kan ju anpassa sej till tider också;eller kan man inte? i dessa "spartider" !!!!!!

Anonym sa...

Andra kan nog anpassa tider men inte Anders.