KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, april 09, 2012

Åländsk kapten på minneskryssning för Titanic

800px-Balmoral

Det är hundra år sedan Titanic förliste. Idag startar kryssningen som ordnas till minne av tragedin. Fred Olsen Cruises m/s Balmoral avgår från Southampton och ska följa Titanics rutt över Atlanten till New York. Antalet passagerare ombord är 1309, exakt lika många som fanns på Titanic när hon sjönk. Ålänningen Robert Bamberg är kapten på Balmoral.

http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=242365
http://titanicmemorialcruise.co.uk/our-ship.php
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/suomalaiskapteeni-kipparoi-titanicin-muistoristeilyn/art-1288460831822.html

800px-RMS_Titanic_3

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lite ironiskt e de då dom måste starta lite tidigare än Titanic för att hinna fram då Titanic hade högre fart. Ruben vart Master bara för något år sedan på Fred Olsen och får nu segla den minnesvärda kryssningen säger nog endel om att ålännigarna är ett starkt virke i sjöfarten.

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Mycket trevligt att ålänningarna tar för sig. När jag gick i sjöfartsläroverket i Oslo trampade kryssningstrafiken i barnskorna. Kloster hade framgångar med sina första kryssare i Karibien. Dom sökte befäl i avgångsklasserna på skolan. Lite hånfullt kommenterade vi sådana jobb: "Måste man gå på danskurs först?" eller "Sitta och dricka Dry Martini med blåhåriga amerikanska kärringar, är det jobb det?"
På den tiden fattade vi nog inte hur stor kryssningstrafiken skulle bli...

Anonym sa...

Jag tycker ni Ålänningar e duktiga.

Mässkalle