KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, april 18, 2012

Proviantförrådet är välfyllt med fisk

hos Haddocks. Det känner ni till som läst bloggen de senaste två dagarna. Ett sådant överflöd ska man dela med sig av.

Röka abborre

Därför stuvade Haddock fullt med abborrar…

Fiskrök1

i den vedeldade röken som numera går på gas.

iPhone people1

Därefter bjöds utvalda närstående, tillika inbitna iPhone-användare, på abborrmiddag. Efter maten samlades gästerna i soffan för att umgås och rå om varandra…

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker abborrarna ser lite bleka ut, stämmer det??? (ironi)

Mässkalle

Kapten Haddock sa...

Våra åländska abborrar har den färgen. Sedan, när dom är färdigt rökta, är dom mahognybruna :-)

Anonym sa...

Och dom e väl rökta med alpinnar och enris och för gyllenbruna kan man kasta in några sockerbitar ca 10-15 minuter före dom är färdiga.

Eriksson

Kapten Haddock sa...

Alspån tillverkade av åländska Bacon Invest är det som gäller. Jag har sannerligen provat allt genom åren. Granris, enris, sockerbitar och hickoryspån. Det gör ingen större skillnad. Numera röker jag med endast alspån och sådan värme i byttan att rökningen tar en timme.