KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, april 20, 2012

SRAB Shipping tvingas sälja tre fartyg

SRAB är ett rederi med åländska ägarintressen. Ålänningarna Trygve Eriksson och Bengt Lundberg sitter i bolagets styrelse. Och denna blogg har förstått att Ålandsbanken dessutom är en av kreditgivarna.Bolaget, med säte i Stockholm, verkar länge ha haft det tufft på en svag marknad. Nu tvingas man sälja Nordic Victory (bilden) och hennes två systrar Nordic Glory och Nordic Prima.

På SRABs webbsida hittar jag följande pressmeddelande publicerat igår:

PRESSMEDDELANDE

SRAB Shipping AB och dess dotterbolag har mottagit en underrättelse om att dess största kreditgivare sagt upp sina lån till koncernen.

Vidare har bolaget erhållit besked om att banken ingått avtal om försäljning av bolagets tre helägda fartyg Nordic Victory, Nordic Glory samt Nordic Prima.

För närvarande för banken och bolaget förhandlingar om en ordnad avveckling av koncernens engagemang avseende dessa tre fartyg. Detta innebär bl.a. att bolagets avsikt är att pågående ingångna befraktningsengagemang skall genomföras och fullföljas.

Stockholm den 19 april 2012
SRAB SHIPPING AB (publ)


Nordic Glory


Nordic Prima

I tillägg till de här tre tankbåtarna säger SRAB på sin webbsida att flottan också innehåller fem delägda torrlastfartyg, nämligen Union Moon, Union Neptune, Union Sun, Union Titan och Union Topaz, vardera på 2400 tdw.

SRAB har haft otur med torrlastarna också. Union Neptune sjönk på Biscaya. I mars kolliderade Union Moon med Ro-Pax färjan Stena Feronia utanför Belfast. Union Moon fick omfattande skador. Befälhavaren misstänks ha varit full som ett skrakägg vid händelsen. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det verkar vara mycket tufft på fraktmarknaden....

Mässkalle

Benny Pettersson sa...

Måste vara lite surt för Tryggve nu. Hans andra satsning i rederi Lillgaard går också lite trögt om man uttrycker sig diplomatiskt..