KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, maj 03, 2012

Ormbiten katt

“Nå, Bamsan, varför ligger du här innanför dörr’n då? Här brukar ju inga du ligga”, sa Haddock när han hittade katten liggande flat på golvet nedanför kattluckan. Ett ynkligt pip till svar fick H att titta närmare på katten varpå han fann att vänstra frambenet var dubbelt så tjockt som det högra.

Katt ormbiten1

Den medicinska undersökningen som följde visade att katten inte alls kunde stödja på vänster tass. “Ormbiten, stackars kräk”, bedömde Haddock och berömde katten för att hon orkat släpa sig in.

H lade katten i favoritsoffan och ringde veterinären. Djurdoktorns utlåtande efter palavern blev att det inte var mycket han kunde göra. Det var bara att i all stillhet hålla katten under observation. “Kattor klarar ormbett bra, såvida de nu inte blir bitna i nosen, eller så”, menade doktorn.

Katt ormbiten

Det tog inte länge innan Bamsan började behandla sig själv.

Katt ormbiten3

Efter fem-sex timmar började det redan kännas bättre, men tassen är svårt svullen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

E ormarna redan igång??? Har ni mycket orm i dina trakter???

Mässkalle

Kapten Haddock sa...

Ormarna går väl igång så fort det börjar bli lite varmt i backarna, jo. I närheten av huset har vi nog inga ormar alls, för här finns myror, men kattorna strövar ju omkring lite här och där...

Pettas sa...

Stackars lilla Bamsan!
Klappa henne från mig och ge puss på nosen!

Klosterkatterna sa...

Tycker nog att veterinären visst kunde gjort något för Bamsan, nämligen givit henne vätska och smärtstillande. Även om hennes kropp klarar ormgiftet, behöver hon "späda ut" det och dessutom gör det väldigt ont... sänder en nospuss och många snälla smekningar till stackars Bamsan!

sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

PS. Du har en mycket vacker blogg! Är husbåten din egen? DS.

Nea theCat sa...

Ajajaj krya på dig Bamsan. Hoppas de läker fort. Kunde du inte ens fått något smärtstillande hos vettisen, för det måste ju göra ont kan man tycka...

Skickar lite spinnhealing härifrån.

Nosgos

Kapten Haddock sa...

Carina, djurdoktorn sa faktiskt att det han kunde göra var att ge smärtstillande och kortison men vi bedömde att färden till kliniken skulle stressa henne ytterligare eftersom hon hatar att åka bil.
Jo, husbåten är min, byggd med egna händer. :-)