KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juni 12, 2012

Haveri

Under sommarhalvåret används husbåten Träflyte som möteslokal för Kastelholmsnejdens byalags styrelse. Vid ankomst till hembryggan efter ett sådant möte fick Haddock anledning att yttra följande:

- Nå hälvitä, nu bär de in i kajen!

Tilläggningsmanövern har slipats till perfektion hundratals gånger. Styrbords sida till kaj. Glida mot bryggan i tio graders vinkel med dead slow ahead i maskin, en touch dead slow astern med styrbords roder, förspring iland och där ligger hon som spikad.

Den här gången var det bara det att när skepparen skulle göra backmanövern hade manöverspaken fastnat i läge fram. Det var förstås inget annat att göra än att stoppa maskinen, svära några varv och vänta på smällen. Det blev en rejäl törn med smärre skador på bryggan som följd. Träflyte klarade sig oskadd.

En brusten manövervajer visade sig vara boven i dramat. Nya vajrar är beställda men tills vidare ligger Träflyte okörbar vid bryggan. Cirka en vecka tar det att få vajrana, lovade leverantören.

Nio år och tusentals manövrer höll vajrarna. Nästa gång är det bättre att byta INNAN dom går av under manöver. Det blir sådär cirka 2020.

1-P1030762

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du det är sådant som händer även den bäste, som du och jag.....

Mässkalle

Fru Venus sa...

Näää..... jag ska påminna dig 2020. Då kanske ni har tid o ta Hulda och kvista över?

Kapten Haddock sa...

Hulda står på land ännu (rodnar) :-(