KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, juni 26, 2012

Sea Trial

utombordsmotor

Nya lågfriktionsvajrar, trettio fot långa och åtskilliga mått grövre än dom gamla, installerades på Träflyte för flera dagar sedan och provkördes vid kaj. Men tid för tester till sjöss har inte funnits förrän idag.

Vid pass åtta glas på förmiddagsvakten hissade skepparen Blue Peter varpå kärringen och kattorna lydigt klättrade ombord. En längre provtur gjordes i norra Lumparns fjärdar och sund.

Lågfriktionsvajrarna gör skäl för namnet. Spaken kan hanteras med två fingrar medan det förut krävdes en muskulös hand.

Fru Venus! Du behöver inte påminna mej om vajerbyte 2020. Dom här håller till 2030!

Kattor

Besättningen sitter mest på bordet…

Kattor 1

Såna här bilder av Haddocks kattor går inte att ta på land. Kräken tål inte varandra. Eller rättare sagt, Bamsan tål inte Måns. Hon kräver ett säkerhetsavstånd på 1,2 meter. Om Måns vågar sig närmare, han försöker ofta, fräser hon som en kobra. Men ute på ett så vådligt element som Lumparn väcks hennes modersinstinkt. –Jag måste ju ta hand om glopen, tänker hon och börjar slicka honom i örat. Och Måns blir helt till sig i pälsen av sådan vänlighet. Havet förenar!

Bamsans mammakänslor upphör omedelbart efter landstigning. Måns tror att de nu är puss-och-kram-vänner och svansar glatt iland tätt efter henne. Då vänder hon sig om och fräser. - Håll avståndet skitkatt!

Måns blir lika snopen varje gång.

Svärdslilja 

I väntan på att bastuvärmen skulle stiga till lämplig höjd inspekterade Haddock svärdsliljan som han stal på naturreservatet och planterade på tomten innanför fårstängslet. Det var sista chansen att få med några gula blommor på bild. I morgon har dom vissnat bort.

Haddocks bruttotonnage mår bäst av njutningsfulla sysslor. Därför brukar han sällan pina sitt skrov med att bada i sjö med temperatur under tjugo grader. Men idag blev det ett dopp efter bastun, det tredje i år faktiskt. Temperaturen i lagunen är ju ändå 16,4 grader.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, den om kattorna är bra?

Fiskarn

Fru Venus sa...

Okey, påminner dig 2030! :-))
Stackars Måns...bara älskar historien. Över sexton grader! Tror jag måste flytta på berget. Kvällskramar till er alla!

Anonym sa...

Undrar om Bamsan och Måns påverkas av husse och matte.

Kapten Haddock sa...

Möjligt. Fast vi karlar vinner ändå i längden. Måns t ex, han ligger ibland och lurpassar på Bamsan och slänger sig på henne. Då kastar hon sig på rygg, viftar med tassarna och vrålar som besatt. Sedan kryper Måns under en stol och ligger och flinar.

Själv kryper jag förstås inte under stolar och flinar...

Osloskånskan sa...

Hårda kattbud för kattpojken...

A-K sa...

Katter är underbara :)

Britt sa...

Ja har man djur har man aldrig tråkigt!

Mina dagar sa...

Ha ha ha...tack för rolig läsning:)

Gina sa...

Oj vilka fina kissor! Vad synd att de inte kan hålla sams på landbacken också.

Helena sa...

Haha! Knäppkatta! ;-)