KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, augusti 27, 2012

Navionics, den prisvinnande sjökortplottern

för smarta telefoner och surfplattor, har blivit ännu bättre. För någon dag sedan sjösattes en "Nav Module" som kan köpas i appen för USD 4,99. Den nya modulen gör att Navionics nu kan visa waypointlista, kurs, distans och ankomsttid till waypoints och ETA till destinationen, precis som riktiga proffs-plotters.

Jag har naturligtvis köpt uppgraderingen både till iPhonen och iPaden. Öppna Navionics, klicka på Menu, klicka på Upgrades & Apps, klicka på Nav Module och ladda hem.

Nu, om gänget på Navionics ännu fixar ett nattläge till appen, blir jag en mycket nöjd Navionics/iPad-navigatör.

Bilden visar hur det ser ut när jag kopplar på en rutt från hemhamnen till Mariehamn.


- Posted using BlogPress and iPad

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för gasledning som är utmärkt nere vid Djurgårds åkrarna? Pelle.

Kapten Haddock sa...

Det är nog kloakledningen från reningsverket som låg i hamnen som avses. På bilden ligger texten på fel ställe men om man zoomar in ännu mera hamnar texten på rätt. Den streckade linjen som representerar ledningen betyder "Submarine Pipeline" och någonstans i översättningen har detta felaktigt blivit "kaasujohto", gasledning.

Anonym sa...

Är det fortfarande så med Navionics, att programmet kontrollerar (via nätet) om licensen är giltig då man startar programmet? Minns då jag använde det att om man inga hade nätuppkoppling vid start så gick det inte att använda programmet, just pga. att licensen ej kunde verifieras.

N.

Kapten Haddock sa...

Någon licens känner jag inte till. När du har laddat ner appen och köpt sjökorten är det bara att köra, även utan internetanslutning.

Anonym sa...

Ok. Tack. /N