KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, augusti 29, 2012

Roslagens sjöfartsmuseum

är ett naggande gott litet museum med stort innehåll.

Wikipedia:
Roslagens Sjöfartsmuseum i Älmsta, Norrtälje kommun, visar utställningar om rospiggens breda sjöfartstraditioner, bland annat med avseende på vikingatiden, havspostföring och den moderna färjetrafiken. Vidare avseende skärgårdsfiske, skärgårdsseglation, lastramparna, segel och ånga, båtbyggartraditioner, pråmar, timmerbogsering och inte minst sjöfartens servicenäringar: fyr, lots, sjöräddning mm. Här berättas även om Väddö Kanal.
De faluröda byggnaderna ser oansenliga ut utifrån men man blir förvånad när man kommer in. Det ryms en myckenhet sjöfartshistoria i det lilla museet som drivs av Roslagens sjöfartsminnesförening. Föreningen är också på svenska sidan arrangör av postrodden mellan Grisslehamn och Eckerö.

Museet >>

Missa inte ett besök när du är i Älmsta nästa gång!

Och så här såg han ut, Adolf Koppar, som var skeppspojke på HMS Bellerophon vilket jag skrev om för några dagar sedan >>

Adolf Koppar, äventyrare, postroddare och skicklig på nyckelharpa. Han var född  1799 och  rodde till en annan värld år 1900.

- Posted using BlogPress and iPad

Inga kommentarer: