KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, oktober 07, 2012

Det brinner i martallens topp...
sjöng Haddock för full hals i det han betraktade himlaspelet över golfbanan igår aftos. Praktfull himmel med dragning åt det olycksbådande. Klicka på bilderna för full effekt.


Nå, tidigare på dagen såg himlen snällare ut. Båda dom här bilderna är tagna med panoramafunktionen i den nya IOS6-kameran i iPhone. Man riktar kameran till vänster dit man vill bilden ska börja, knäpper, för kameran långsamt åt höger tills man har fått med det man vill ha, knäpper av och vips har du en färdig panoramabild i fotoarkivet. En 240° grader bred bild kan man göra. Det gäller att vara stadig på handen. Helst ska man inte sitta i en gungande kajak. Ni märker att horisonten till höger kröker iväg uppåt på den här bilden.


Mossbekämpning? Nä, de e fint med mossa. Mjukt att gå på. Haddock är rysligt nöjd att hela gräsmattan nu snart har ett fint lager mossa under gräset. Det tog bara sjutton år att få till det.- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har du inte haft några svanar i år?

Mässkalle

Kapten Haddock sa...

Jojo, svanparet har varit här men dom blev barnlösa i år. Därför har dom rört sig mycket mera, inte varit så stationära i vår lilla vik.

Anonym sa...

Men du Haddock!!! Jag ser ingen Martall på ditt foto...

Mässkalle

Fru Venus sa...

Mossa är grejen det! Jag suktar efter en nån sorts panorama variant jag.... Ses på torsdag! :-)

Kapten Haddock sa...

Därborta i skogsbrynet bakom golfbanan där det brinner som värst finns det säkert en å annan martall. Om man vill... :-)

Kapten Haddock sa...

Jo jävlar, panoramamossa! Att jag inte tänkt på det. Ska genast börja avla fram en snabbväxande variant, fru V.

Fru Venus sa...

HA HA HA, inte på mossan din tok! Panorama överlag, du vet, venusberget ;-)

Kapten Haddock sa...

Vilken härlig tanke! Venusbergpanorama...