KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, oktober 01, 2012

Birka Paradise - billigt, billigt...

"Detta kort berättigar innehavare till fria resor t/r för en person med Eckerö Linjens och Eckerö Lines fartyg samt till enkla resor Mariehamn - Stockhom med Birka Paradise..."

Så står det på Eckerö - rederiets aktieägarkort.

Men! Även om man inte är lycklig ägare till ett sådant kort så är en kryssning med Paradise ett av de bekvämaste och billigaste sätten att ta sig från Stockholm till Mariehamn.

Vi bokade: Kryssning för två personer, insideshytt. Kreditkortet belastades med 240 kronor vilka sedan snabbt och behändigt, vid uppvisande av aktieägarkort i incheckningen, av en vänlig dam överfördes till en matbiljett. Vi åt alltså en utmärkt middag för pengarna vi betalat resan med!

Utan ägarkortet hade resan alltså kostat 120 kronor/person. Observera att detta är en full kryssning Stockholm - Mariehamn - Stockholm. Men vi utnyttjar bara halva kryssningen då vi hoppar iland i Mariehamn.

Det är guldålder för oss konsumenter av resor över Ålands hav. Dessa omöjliga priser kan naturligtvis inte hållas i längden. Man bävar för den dag vi måste börja betala vad det egentligen kostar.

Paradise är redan vid kaj (08 EET) och frukosten, inte överdådig men fräsch, och det fanns bacon, är äten.

På Birka är dom även ärliga. Dom säger: Vi har inget gratis bredband men du kan köpa internettid och sätta dig i konferensavdelningen. På andra rederier luras dom och säger att dom har gratis Wi-Fi fast det inte fungerar.

Dags att gå iland.

När bloggskrivaren landat i residensets Wi-Fi-moln kommer det en fotorapport från gårdagen som präglades av björnar, älgar, lodjur, vildsvin, huggormar och sjöfart.

- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock