KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, oktober 23, 2012

Las Palmas info
Den delen av Las Palmas där turisthotellen ligger heter El Puerto och omfattar ungefär det område som bilden här visar. Den blå punkten är vårt hotell, Marmoral. Vi bor alltså ungefär mitt på den fyra kilometer långa Las Canteras-stranden som syns i sin helhet här.

Men staden är förstås mycket större än så här. De gamla stadsdelarna Vegueta och Triana ligger fem-sex kilometer söderut längs östra stranden från bildens nedre kant. (Norr är uppåt på bilden) Gamla stan måste man ju besöka och då åker man taxi (billigt så man skäms) eller buss.

Små, vita taxibilar finns det lika många av som sandkorn på playan. Om skylten på taket lyser grön är det bara att sätta pekfingret i luften så stannar taxin snällt vid dina fötter var som helst på den enkelriktade gatan. De bakomvarande bilarna får vänta vackert. Det är lugnt. Högsta tillåtna hastighet är 40 km/h.


Alla gator i Las Palmas är enkelriktade. Utom de gula motorlederna då. Det syns på den här bilden.


- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag minns bar en lång vågbrytare där vi låg och bunkrade några timmar. Taxi in till det där farliga!!! Haha men jag ser ingen lång vågbrytare..

Mässkalle

Kapten Haddock sa...

Jodå, den långa vågbrytaren finns där, till höger utanför bild. Så du minns nog rätt :-)