KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, oktober 03, 2012

Operasångerskan Bianca Castafiore,

näktergalen från Milano, hon som med skönsång ibland spräcker kapten Haddocks whiskyglas, är avbildad på den ena muggen som sonsambon, tillika barnbarnens moder, skänkte Haddocks nu senast.Om Tintincirkusen i kgl huvudstaden har jag från insatt källa på Kulturhuset fått följande förklarat för mig:

Chefen för barn- och ungdomsavdelningen, Behrang Miri,han ser ut så här, tyckte att Tintin-albumen passade bättre på en mera vuxen avdelning så han beslöt att flytta tidningarna till en annan hylla fem meter bort. Det var allt.
Bibliotekspersonalen blev fullständigt tagna på sängen av drevet som följde. Tidningen Dagens Nyheter startade det hela genom att publicera en artikel där man fick intrycket att Tintin-tidningarna skulle rensas bort från biblioteket.

Twitter- och Facebookdrevet mot Behrang Miri blev skoningslöst. Det innehöll hot och rasistiska påhopp. Han fick brev innehållande mänsklig avföring.

Ibland är Twitter och Facebook skrämmande vapen i mobbens händer. Och även snigelposten, för all del.

- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock

1 kommentar:

Fru Venus sa...

Vad mycket lättare saker och ting skulle vara pm folk tänkte först och agerade sen....*suck*