KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, november 01, 2012

Apartamentos Marmoral
heter lägenhetshotellet där vi bor. Detta är utsikten från vår balkong. Den korta gatstumpen ner mot stranden är ett livat ställe - på nätterna. Fem meter akter om de två bilarna på bilden ligger ingången till Déjà Vu, ett disco där lokala ungdomar håller igång från midnatt till åtta på morgonen. Tjejer som slåss på tjejers vis, rivande varandra i hår och kläder, har observerats på gatan utanför discot. På dagarna pryds gatan av en till uteservering bortom den på hörnet. Den här bilden tog jag kl åtta i morse.


Rakt under oss står kvarterets sopstation, åtta stycken stora kärl. Klockan halv tio varje kväll kommer sopbilen och tömmer under öronbedövande skrammel.

Sophanteringen i stan är ett under av ordning och reda. I alla kvarter finns såna här kärl. Ingen behöver gå långt för att bli av med soporna. Sena nätter och tidiga morgnar ser man gulklädda killar och tjejer med sopborste och –skyffel patrullera längs gator och torg. Vissa morgnar kommer tvättbilen. Trottoarerna spolas med högtryckstvätt.

Haddocks miljöpris går nog till gubben med sin fula, lilla hund som går förbi på morgnarna. När paret närmar sig sopkärlen viftar mannen med en tidning och frågar vovven om han är skitnödig. Hunden nickar och gubben slänger tidningen på trottoaren varpå jycken sätter sig därpå och skiter. När det är klart knycklar mannen ihop tidningen och stoppar den i soptunnan.

Öronbedövande oväsen nätterna igenom, alltså. Señoritas som slåss, sop– och spolbilar som skramlar. Taxibilar som kommer och far. Spanska män som diskuterar med armar och ben på krogen på hörnet. Har ni hört spanska män diskutera? Det hörs långt!

Den enda kategori människor som inte hörs mycket av är turisterna. Mest äldre människor och familjer med barn. Dom går och lägger sig tidigt.

Vi trivs. Visst kan man bo på paseon med balkong mot stranden men det kostar tusen euro till för två veckor och vad har man då att titta på förutom de eviga bränningarna? Herr och fru Svensson på grannbalkongen? Bestefar och bestemor Olsen från Norge? Herr und Frau Schmidt från Berlin?

För en och en halv vecka sedan sa madame: – Det var lite oväsen inatt, jag fick inte sova å balkongdörren kan man ju inte stänga, de blir för varmt.

I morse klockan halv åtta sa madame: – Oj, va jag har sovit skönt, det har väl varit lugnt inatt.

– Inatt har de varit ett jävla liv, värsta sen vi kom, dom har börjat fira Halloween redan och gatan har kryllat av T-shirts med dödskallar på och stora, toppiga hattar. Vid fyratiden var det fullt slagsmål utanför Déjà Vu. Till och med jag som inte störs av oväsen vaknade flera gånger. Men de e ju fin underhållning när man tittar ut, sa Haddock.

– Å, jasså, säjer du de, sa madame.


- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

:-) Man vänjer sig vid nästan allt.
Vi hör till den kategorin som inte är så noga med var man bor. Bara det finns toalett, dusch och säng är vi nöjda! Man ska ju inte sitta och trycka på rummet ;-)

Anonym sa...

E det dågot boende som du han rekommendera oss??

Mässkalle

Anonym sa...

Hej Ole. Jag undrar vad de gör med alla sopor? Bränner de upp allt eller skeppas de bort? Häl. Pelle.

Kapten Haddock sa...

Ingen aning, Pelle. Det är det som stör mej. Jag vet ingenting. Hur lever dom? Har dom värnplikt? Använder dom kondom? Är abort tillåtet? Röker ungarna hasch? Vart gör dom av soporna? Var tar dom dricksvattnet ifrån? Raffinerar dom bensin och diesel själva?

Frågorna blir fler ju längre jag är här. Måste tillbaks och forska vidare...