KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, november 01, 2012

Ärtsoppa med rödvin
är väl inte alldeles vanligt men det blev så idag. Det är ju torsdag och smarta krogägare ser till att servicen finns, så varför inte? Den här krogen har specialicerat sig på kubansk mat – och svensk ärtsoppa.

— Vi tar det, något lite hemvant får vi väl unna oss, sa madame.
-– Jo, man kan ju inga klaga på priset heller, om vinet e bra.

Vi tror att Skandinaviska klubben, som är livskraftig och aktiv på ön och även ger ut en egen tidning, har något att göra med att det serveras ärtsoppa här på torsdagar. Det finns ett ställe till man kan äta ärtsoppa – i Skandinaviska turistkyrkan eller vad det heter. Men sådana organisationer intresserar inte bloggskepparen särskilt mycket.


Men före ärtsoppan vandrade vi flera timmar i den för turister mindre kända stadsdelen som ligger på halvön La Isleta. Man bara fortsätter längs stranden norrut från Las Canteras. Där hittar man ett underbart strövområden, tomt på turister. På de taggiga klipporna har man byggt murar mot havet längs en sträcka på flera kilometer. Den som vill se fler bilder därifrån får kolla in de tjugo senaste i fotoalbumet överst i bloggen.


- BlogPress/iPad post by Capt. Haddock

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kulvälling och rövin nja... kanske om man får senap och rå lök till. Men låt det väl smaka.

Eriksson

Anonym sa...

Tror Mässkalle skulle överleva den ärtsoppan även om den ser lite tunn ut..''

Mässkalle