KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, november 28, 2012

Expedition Lettland november/december 2012

Alf-Erik och Sune, skickliga stuvare.
Åtta säckar lök ska ännu in...
är klar för avgång. Bilarna, två stycken, är lastade till plimsollmärket. Ruttplaneringen är genomförd och nödvändiga kontakter i Balvi är etablerade. Tidigare underrättelser i bloggen har aviserat avresa i början av december men Viking Line hade annat förslag. Således blir det avfärd till Helsingfors ikväll klockan 23:45. Ankomst Helsingfors vid tiotiden på torsdag. Båtbyte. Avfärd Helsingfors-Tallinn med Viking XPRS klockan 11:30, ankomst Tallinn klockan 14. Därefter 370 km längs baltiska vägar, ankomst Balvi klockan 20 torsdag kväll. Natthärbärge tas i en skola därstädes.

Fredagen går åt till att åka runt och fördela gåvorna från Åland, nattkvarter mellan fredag och lördag i samma skola. Halva lördagen stannar vi ännu i Balvi. Mitt på dagen lördag styr vi mot Kohila i Estland. Övernattning i Kohila Turvakeskus lokaler bakom butiken och på söndagsmorgonen en timmes bilfärd till Tallinn varifrån Viking XPRS avgår klockan åtta. Ankomst Helsingfors klockan 10:40. Sedan fem-sex timmars tid för upptåg i huvudstaden innan Vikingbåten avgår till Mariehamn.

Så ser det ut, så får det bli.

Tack till alla som skänkt grejer! Vi är riktigt stolta över lasten. Den innehåller massor med fina julpaket, matvaror och kläder till barn och vuxna.

Tidigare inlägg om denna resa:

Baltikumhjälpen >>

Med julklappar till Lettland >>

 

1 kommentar:

Guy L sa...

Du har en intressant blogg det går bra att följa med er expedition. Hoppas att ni beredde väg för oss i Balvi.