KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, december 29, 2012

Bo på vattnet

Varför förstöra strandtomten genom att gräva sönder ängen och spränga sönder berget? Placera sommarstugan på vattnet istället.


Varför finns det inte ett enda flytande hus på Åland? Inte ens den minsta lilla sommarstuga (utom min egen och Captain Morgans som är körbara och därför är båtar) finns i våra stränder. Det är väl en smal sak att ändra byggnadsreglerna något litet så att det blir möjligt att ha en sommarstuga flytande vid stranden istället för insprängd på land?

Det korkade projektet "bostadsöar i Slemmern" har diskuterats länge och bloggen erfar med förskräckelse att planerna lever än. Vi får innerligt hoppas att projektet aldrig blir av. Må det falla tungt på sin egen orimlighet. Men bryggor med flytande villor är lätt att bygga istället. Utan att skövla strandlinje och sjöbotten.

Pampas Marina växer och på många håll i världen byggs bostäder på vattnet. I Sverige är flera projekt på gång bland annat i Gävle, Västervik, på Gotland och i Karlstad.

Om man bor i hurricane-område kan det förstås gå så här med din flytande villa, men än sen? Det är bara att beställa en lyftkran och sjösätta på nytt. Försäkringen betalar, förhopningsvis. Läs det finstilta i kontraktet.

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem vet, kanske det kommer flytande sommarstugor. Ett företag på Åland bygger redan nu båthus på betong pontoner och enl.ägarna så fungerar det alldeles utmärkt.

Eriksson

Fru Venus sa...

Jag skulle haka på TVÄRT om tillfälle fanns!