KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, februari 22, 2013

Haddocks funderingar om en förändrad hembygd

Över ärtsoppan blev det till att tala om utvecklingen i byn under de senaste trettio åren.

– De ha vari som å öppna bromsen fullt på ankarspelet. Allt rasslar ur kättingboxen med en hälvitäs fart. Rostflagor å lerkokor yr runt örona å så blir de lugnt å fint när man har backa opp kättingen å stoppa maskin. De e ungefär så de har gått till här i byn. Under skrik å stön å protester föddes golfbanan å då fick vi en av Ålands finaste krogar på köpet, de kan jämföras me när tre schackel rasar ut å kroken tar i botten, å när landskapä sku spräng bort knuven i Bergsbackan vart de ett satans liv men nu e de gjort, de kan jämföras me när man slackar ut till fyra schackel på spelet, å när Smakbyn sku byggas var det ganska lugnt och på det viset fick vi den andra av Ålands finaste krogar på köpet, de kan man jämföra me att man backar opp å stoppar maskin, å för en stunn sen plaska vi runt i en toppmodern simhall som ligger bara sju kilometer bort och nu sitter vi här å sörplar ärtsoppa med utsikt över slottet på det bästa hak jag frekventerat sedan jag drack Singapore Sling på Raffles 1971, å siestasoffan i residenset ligger bara några hundra meter bort, de kan jämföras me att slå well i maskin, å vore de april å vi voro tokiga i huvvä så kunde vi gå på golfbanan ett stenkast bort å svinga klubbor i ruffen, å de kan jämföras me att man ror iland å besöker sjömanskyrkan, å när Micke å Jenny börjar bygga hotell å förstora Smakbyn e de antagligens som å hiva opp draggen å fortsätta resan, sa Haddock.

Kastelholm, Åland, är byn Haddock talar om. Fast en liten oro känner kapten. Allt vi har i byn är baserat på att folk ska resa hit, åka bil, båt, flyga, paddla. Hoppas det finns billigt drivmedel så det räcker. Dom som paddlar är för få.

 

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ni har det faktiskt bra där ute, inte bara väldigt vackert!

BP sa...

Du glömde Ribacka-komplexet! Det motsvarar väl en tross i propellern och vatten i bunkern minst!

Kapten Haddock sa...

Jo, fan, de går opp å ner, precis som pistongerna i huvudmaskin. På Ribacka skar spelet å ankaret blev hängande med ett schackel på däck.

Anonym sa...

Ja ni får allt till det ni på Åland men nu jäklar skall Fam Haddock pröva på något nytt i Karlsta, säger inte mer men glöm inte kamrorna!!!!

Kapten Haddock sa...

Kvitter i slabbkistan, det där låter utomordentligt spänningsladdat! Ska smörja opp ankarspelet ordentligt före ankomst Karlsta. Å kameran.