KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, mars 28, 2013

MSC Preziosa

Med pukor och trumpeter och Sophia Loren slängande champagneflaskan i skrovet döptes här om dagen MSC Cruises senaste tillskott i flottan. Skeppet fick namnet Preziosa. Det skulle väl inte vara något märkvärdigt med det, kryssningsbåtar döps ju snart sagt alla dagar, de börjar bli lika talrika som änder i vassen, om det inte vore för skeppets bakgrund.

Preziosa är nämligen det skepp som skandalomsusade Hannibal Khadaffi, son till Libyens olycksalige exhärskare Muammar, beställde som sin egen lilla dagskryssningsbåt. Från början var skutan designad med ett hundratjugo tons akvarium där människoätande hajar skulle simma omkring i baren och receptionen. MSC sätter in båten i kryssningstrafik på Medelhavet, minus människoätande hajar.

Preziosa är den fjärde i MSC's populära och lyckade fantasia-klass. De tre andra skeppen heter Fantasia, Splendida och Divina. Preziosa är 333 meter lång och kan härbärgera 3959 passagerare och 1370 sjömän.

Och Hannibal Khadaffi sitter i exil någonstans, kanske i Algeriet, och kommer väl aldrig att få åka med den båt han beställde.

GLAD PÅSK!

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det något annat än skrovet som är detsamma som Hannibal beställde?

Kapten Haddock sa...

Nej, det är väl så förstås. Hannibal Khadaffis Phoenicia, som arbetsnamnet på skutan var då, var väl bara ett skal när inbördeskriget i Libyen bröt ut i februari 2011. Det är bara ett år sedan MSC köpte skrovet och ritade om inredningen.

Fru Venus sa...

Jag hoppas han inte slipper till och åka med.
Glad påsk önskas herrskapet! :-)