KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, maj 15, 2013

Comandante Schettino, vada abordo, cazzo!

eller "gå tillbaka ombord, för fan!", röt den arge kustbevakaren, kapten Gregorio de Falco i det världsberömda telefonsamtalet med kapten Schettino som satt i en livbåt och lamt försökte förklara varför han lämnat Costa Concordia den där natten den 13 januari 2012 när hon sjönk.

Uttrycket blev bevingat och trycks på klädesplagg och muggar överallt i Italien. "Lugna ner dig, gå tillbaka ombord, för fan!" (Fast cazzo betyder inte "för fan", egentligen. Till engelska översätts ordet som "dick", eller kuk på ren svenska.

Bärgningen av Costa Concordia går sakta framåt. "Hyllan" under vattnet som hon ska stjälpas över på rätt köl på är på plats och nyligen har man börjat fästa de sjutton sponsoner på Concordias babords sida som ska fyllas med vatten för att hjälpa till att räta upp henne.

Kapten Schettino har erbjudit sig att frivilligt gå i fängelse några år om han slipper rättegång men det har åklagarna förkastat. Schettino ställs inför domstol anklagad för dråp, vållande till skeppsbrott samt för att ha övergivit sitt sjunkande skepp.

http://gcaptain.com/schettino-plea-bargain-refused/

Foto: Gioglio facebook

På ön Gioglios facebooksida läggs kontinuerligt upp en mängd fina bilder om hur bärgningen av Concordia framskrider. Klicka här >>

 

Inga kommentarer: