KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, september 19, 2013

Kanalen i Sund

Ett projekt som nyligen avslutats inspekterades före regnskurarna förmörkade vardagen.

Bromansströmmen mellan västra och östra Kyrksunden har rensats upp ...

och ny bro har byggts.

Strömmen är nu farbar med liten båt, typ roddbåt.

Kyrkspiran till höger i bild.

Läs mer: http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=15807&iPage=56

4 kommentarer:

BP sa...

Sträcker sig västra kyrksundet ända fram till slottet eller heter det något annat? Jag var en gång i tiden satt i arbete att meddelst amfibiefarkost samt traktor och slåttermaskin för att skörda vass i syfte att uppnå miljöförbättrande åtgärder. Traktorn lyckades jag slira ner i gungflyn när jag tog ett varv för nära strömmen.. Denna bärgades med hjälp av Johnnys bilbärgning. Stranden nedanför golfbanan klippte vi också denna gång.

Kapten Haddock sa...

Nja, västra kyrksundet börjar (eller slutar) vid bron över Kloströmmen. Du vet, bron på Sundsvägen, eller landsväg 2, du kör över när du far mot Vårdö och har slottet tvärs om styrbord. Intill nämnda bro finns en damm (borde ha varit en sluss) av stål som ska se till att Lumparns bräckta vatten inte får tränga in i kyrksundet. Från dammen löper Kloströmmen två- trehundra meter mot slottet och Kökshavet, pölen som ligger på slottsbrons norra sida.
Jag minns att jag var och inspekterade amfibieslåttermaskinen i smyg en gång när du hade farit hem för dagen 😁

David Ståhlman sa...

Tack för fina bilder i bloggen från Ö.V. kyrksundspassagen. Jag vart nu nyfiken på när BP var med slåtter och röjde vass. Många år sedan? Det är tämligen igenvuxet igen nu från kloströmmen till kökshavet med omnejd. Försöker ta reda på vad för olika entrepenörer det finns på Åland som har vassklippare och amfibiefordon. H.
David Ståhlman

Blogger sa...

DreamHost is ultimately one of the best web-hosting company with plans for all of your hosting requirments.