KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, oktober 04, 2013

Bacon på riktigt

 

Residensets invånare har i lycklig enfald gått genom livet i tron att bacon ska smaka som den undermåliga produkt man kallar bacon, ni vet, dom där papperstunna skivorna som ligger vaakumförpackade i plast på matbutikens hylla. Det är inte bacon. Det du ser på bilden är riktigt bacon.

Fläskbiten, som består av en rimsaltad bit av bukbordläggningen på en gris, är rökt i tjugo timmar i tjugofem grader. De sista fyra timmarna höjdes temperaturen till trettiotvå grader.

Inom snar framtid ska från Smakbyn inköpas ett liknande bukfläskstycke eller två, fast större, av ekologiskt uppfödd lycklig lumparlandsgris som sedan ska rökas på ovan beskrivna sätt.

 

4 kommentarer:

BP sa...

Det ser gott ut! Vi skall hoppas dock att Lumparlänningen har fått mera krubb än denna anorektiska griseknoe!!

Donkeyman sa...

Det vattnas i munnen hos en person som i många år saknat "riktigt" bacon. De inplastade stycken av griskött som säljs i butikerna är ett dåligt substitut. Sedan kan man undra vad moderna tiders grisar har levt för något liv. När det är så lite fett i baconet att man måste tillsätta fett i pannan för att det inte skall "förkolna".

Anonym sa...

Jösses vad jag avundas er!!

Goa vindar till er
Georg

Fru Venus sa...

Ser gott ut, men HK:s blå bacon duger också åt mig, men äter aldrig mer det svenska vacumförpackade :-(